Pljevljaci iskalili bijes i ostali u trci

Četa Dragana Radojičića dominirala je u prvom poluvremenu, dok je u nastavku na dominaciju nadogradila golove
53 pregleda 1 komentar(a)
Brnović, Foto: Vesko Belojević
Brnović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.05.2012. 11:48h

Sav bijes za remi sa Petrovcem u prošlom kolu, Rudar je iskalio na Zeti. Pljevljaci su slavili ubjedljivo - 3:0, golovima u drugom poluvremenu i četiri kola prije kraja sačuvali makar teoretsku nadu da mogu da budu prvi.

Četa Dragana Radojičića dominirala je u prvom poluvremenu, dok je u nastavku na dominaciju nadogradila golove - Brnović nakon fantastičnog proigravanja petom Ivice Jovanovića, zatim sam Jovanović uz pomoć jednog igrača Zete, a potom i rezervista Nestorović, poslali su poruku da nema predaje...

"Dogovorio sam se s momcima da svaku utakmicu do kraja odigramo na najbolji mogući način. Ako to ne bude dovoljno za neki preokret na tabeli, onda će biti dobro da makar ne pokvarimo utisak. Iskreno, pribojavao sam se malo ovog meča, jer je igračima strašno teško pao remi sa Petrovcem u prošlom kolu. Ipak, izašli su motivisani, naročito u drugom poluvremenu, i stigla je reakcija", prokomentarisao je Radojičić nakon meća.

O otporu Zete najbolje govori podatak da je trećeplasirani tim na tabeli prvi pravi šut na gol imao u 84. minutu nakon prekida, a prvi korner na meču dva minuta ranije. Zeta ovog proljeća očigledno gubi samo od Rudara (u Pljevljima 1:0, juče 3:0), ali ovakvom igrom, izgubila bi i od mnogo goreg tima.

"Ne znam šta se dogodilo, ovo je jedna od najgorih utakmica Zete u sezoni, ako ne i najgora. Jednostavno, nisam mogao da prepoznam da je to isti tim koji je prije tri dana, uz dobru igru, slavio protiv Mogrena u Budvi. Igrači su bili bezvoljni, statični. Da li su se zadovoljili činjenicom da su maltene već obezbijedili plasman u Evropu, to je već za dublju analizu", kazao je trener Zete Rade Vešović.

Domaćin je samo na startu imao nekoliko polu-pokušaja, ostalo je sve bilo u znaku Rudara. Vlahović je u 8. minutu prebacio gol iz povoljne situacije, a sjajan pokušaj Igora Ivanovića u 27. minutu izmamio je prvo uzdahe, a potom aplauze na tribinama.

Golman Zete Saša Ivanović odbranio je dva šuta u jednoj akciji u 34. minutu (Vlahović iz daljine, pa Jovanović iz blizine), a osujetio je i volej Vlahovića u samom finišu prvog poluvremena.

Baš kao u oktobarskom duelu na Trešnjici između dva tima, svi golovi su pali u nastavku. Prije šest mjeseci pogađala je Zeta (4:1), a juče je sve bilo u znaku gostiju.

Najljepša akcija na meču, kada je Ivica Jovanović u 50. minutu petom proturio loptu do Brnovića, a ovaj je plasirao u mrežu, omogućila je gostima da rasterećenije odigrao preostali dio meča.

I naravno, stigli su novi golovi. Prvo Jovanović, šutem sa ivice šesaesterca, a potom rezervista Rustemović nakon što je Nestorović ubacio loptu u šesnaesterac, donijeli su Rudaru u ubjedljiv trijumf.

Od Zete, ni reakcije...

Zeta - Rudar 0:3

Golubovci - Stadion “Trešnjica”. Gledalaca: 500. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić) i Dejan Pajović (Cetinje). Strijelci: Brnović u 50, I. Jovanović u 68. i Rustemović u 75. minutu. Žuti kartoni: Vujačić (Zeta), Kaluđerović (Rudar).

Zeta: Ivanović 6, V. Peličić 5, Miloš B.Radulović 5,5, Vujačić 5, Zlatičanin 5, Novović 5 (Đuretić), Z.Peličić 5,5, Božović 5 (Došljak), Burzanović 6, Knežević 5 (Orlandić), Korać 5.

Rudar: Mijatović -, Popović 7, Adžić 7, Radusinović 7, Nestorović 7, Vlahović 7 (Rustemović 7), Kaluđerović 7, Brnović 7,5 (Nerić), Igumanović 7, Ivanović 7,5, I. Jovanović 7,5 (Jeknić).

Bonus video: