Poigravanje Sutjeske u Radanovićima

Nikšićani su dobili bitku na sredini, što je bio ključ ubjedljive pobjede protiv indisponiranog domaćina, koji je ovog proljeća osvojio samo šest bodova, najmanje od svih prvoligaša
2 komentar(a)
Sutjeska Đorđe Šušnjar, Foto: Radoje Milić
Sutjeska Đorđe Šušnjar, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 10.05.2012. 09:28h

Razgoropađena Sutjeska ponizila je Grbalj u Radanovićima i četiri kola prije kraja prestala da strepi od direktnog ispadanja. Teoretski Nikšićani još nisu spaseni, ali sve su prilike da će se četa Saše Petrovića do kraja sezone boriti za izbjegavanje baraža.

Petrović, inače nekadašnji trener Grblja, postavio je ofanzivnu taktiku protiv svog bivšeg kluba, a igra otvorenog garda rezultirala je sa čak četiri gola u protivničkoj mreži! Dva najboljeg igrača ovog proljeća Šušnjara, te po jedan Baća Nikolića i povratnika Markovića.

"Ako nastavimo ovako, ubijeđen sam da ćemo ostvariti opstanak bez baraža. Odigrali smo taktički bez greške i posebno se istakli u realizaciji, što je izuzetno bitno na planu samopouzdanja pred posljednja kola. Čestitam fudbalerima", zadovoljno je rezmirao Petrović nakon meča.

Nikšićani su dobili bitku na sredini, što je bio ključ ubjedljive pobjede protiv indisponiranog domaćina, koji je ovog proljeća osvojio samo šest bodova, najmanje od svih prvoligaša.

Šušnjar je u 15. minutu pobjegao odbrani Grblja i otvorio goleadu. Nekadašnji igrač tima iz Radanovića, Baćo Nikolić, stuštio se potom ka protivničkoj mreži i postigao drugi gol. Na scenu je potom opet stupio Šušnjar, koji je u 45. minutu pogodio za, po domaćina katastrofalnih, 0:3 na poluvremenu.

U nastavku su Nikšićani otaljavali posao, prepustili Grblju inicijativu, ali nisu propustili priliku da daju četvrti gol. Uradio je to rezervista Marković.

"Katastrofalno smo griješili u posljednoj liniji na početku utakmice, što je gostima otvorilo put do ubjedljive pobjede. Upozoravao sam moje igrače da su na ovoj utakmici mogu da riješe pitanje plasmana. Ovako će nam svaka naredna utakmica biti kao baraž", rekao je trener Grblja Aleksandar Nedović.

Grbalj - Sutjeska 0:4

Radanovići - Stadion Grblja. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Dragiša Drljević (Berane) i Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Strijelci: Šušnjar u 15. i 45, B.Nikolić u 23. i Marković u 90. minutu. Žuti kartoni: A. Jovanović, Kajević, N. Radulović, G. Jovanović (Grbalj), Đurović, Perošević (Sutjeska).

Grbalj: M. Radulović 6, Magud 5 (Kajević 5), A. Jovanović 5, Glavan 5, N. Radulović 5,5, G. Jovanović 5, Janković 5, Mićić 5,5, Lađić 5 (Nikolić 5), Jovović 5 (Pepić), Kaluđerović 5.

Sutjeska: Lakićević 7, Kosović 7, Stijepović 7, Zogović 7, Đurović 7, J. Nikolić 7, Stefanović 7, Perošević 7 (Jovović), B.Nikolić 7,5, Šušnjar 8 (Marković 7), Karadžić 7.

Bonus video: