Mladost vraća Bokelj u Drugu ligu

Mladost do pobjede (2:0) došla teže od očekivanog - Marčelja u 85. minutu odbranio šut sa bijele tačke Todoroviću, te šanse Kasalice, Stojanovića, Molabećirovića
73 pregleda 0 komentar(a)
Mladost, Foto: Boris Pejović
Mladost, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.05.2012. 10:48h

Za Mladost se sve poklopilo u pravom momentu - kompletiran tim, izlazak iz duela u kojima je bila autsajder, i dolazak “fenjeraša” Bokelja kojeg su ubjedljivo savladali i u Kotoru.

I epilog je očekivan, pobjeda Mladosti od 2:0, do koje su izabranici Miodraga Vukotića došli teže od očekivanog. Pogotovo, ako se zna da je Marčelja u 85. minutu odbranio šut sa bijele tačke Todoroviću, te šanse Kasalice, Stojanovića, Molabećirovića... Sve to uticalo je na uzbudljivih 90 minuta na Starom aerodromu.

A nije samo Marčelja bio inspirisan, pošto su vezisti Martinović i Eber lucidno prioigravali, pa je nakon njihove akcije u 24. minutu Rotković pogodio za 1:0, da bi iz akcije ovog dvojca 15 minuta kasnije Raičević znao da udvostruči prednost.

I u nastavku su Bokelji stvarali i promašivali šanse, čak i penal, ali su Eber i Savićević na drugoj strani imali prilike za ubjedljiviju pobjedu.

"Iz ovog meča su najvažnija osvojena tri boda, jer je bilo evidentno da je imperativ pobjede uticao na kvalitet igre koju su prikazali naši igrači. No, napravili smo taj odlučujući korak, prekinuli lošu seriju i nadamo se da ćemo do kraja iskoristiti povoljan raspored da nastavimo sa pobjedama", kazao je pomoćni trener Mladosti, Vladan Tomić.

Za razliku od Mladosti Bokelj je u nezavidnom položaju četiri kola do kraja je na pet bopdova daleko od mjesta u baražu.

"Čestitao bih ekipi Mladosti na pobjedi, i na tome što su nam dozvolili da igramo. To nije bio slučaj sa ostalim akterima utakmice, koje ne bih imenovao. Imali smo dosta šansi, u pojedinim trenucima i dominirali, ali kada ih ne iskoristite, a onda i promašite penal... Ovaj poraz znači da smo praktično ispali iz lige, ali ćemo se do kraja boriti pošteno, uostalom kao i cijele sezone", rekao je Slobodan Drašković, trener Bokelja.

Mladost - Bokelj 2:0

Podgorica - Stadion na Starom aerodromu. Gledalaca: 250. Sudija: Ranko Spasojević (Podgorica). Pomoćnici: Miloš Asović (Berane), Vujadin Jovićević (Cetinje). Strijelci: Rotković u 24. i Raičević u 39. minutu. Žuti kartoni: Tomić, Mitrović, N. Dževerdanović, M. Dževerdanović (Mladost), Makarić (Bokelj).

Mladost: Marčelja 8, Živković 7, Raičević 7,5 (M. Dževerdanović), Tomić 7, Mitrović 7, N. Dževerdanović 6,5, Mijušković 6,5, Martinović 7,5 (Savićević), Eber 7,5, Rotković 7 (Kraljević 6,5), Rašović 7.

Bokelj: Petković 6, Koljenović 6, V. Pavićević 5,5, Todorović 5,5, Vušurović 5,5, Arsenijević 5,5, Makarić 6 (S. Pavićević), Stojanović 5,5, Vuković 5,5, Molabećirović 6 (I. Pavićević), Kasalica 6 (Krsmanović).

Bonus video: