Budućnost šetnjom do rekorda

U sjenci tuče “varvara” i policije ostalo i drugo uzastopno gostovanje Budućnosti, nakon meča u Radanovićima prije 10 dana. A na terenu tri brza rafala za rekordnu 10. uzastopnu pobjedu
1 komentar(a)
Fudbaleri Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Fudbaleri Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.05.2012. 10:03h

Budućnost se prošetala u Petrovcu, a “varvari” ostali na ulazu stadiona pod Malim brdom zbog revolta nakon što im nije dozvoljeno da meč prate van dijela terena koji predstavlja boks za gostujuće navijače.

U sjenci tuče “varvara” i policije tako je ostalo i drugo uzastopno gostovanje Budućnosti, nakon meča u Radanovićima prije 10 dana.

Na terenu, tri brza rafala u svega 14 minuta presjela su juče neprepoznatljivoj i sporoj odbrani Petrovca i donijela gostima tri boda, možda teška koliko i dugo željena titula, te rekordnu 10. uzastopnu pobjedu.

Kompletan meč praktično je stao u period od 20. do 34. minuta. Adrović i Radulović bili su nerješiva enigma za defanzivni red ekipe koja je rijetko kome dozvolila ove sezone da se naigra fudbala u njihovom domu. I tu je stavljena tačka na ishod, po mnogima, najtežeg ispita lidera do kraja tekućeg šampionata.

"Znali smo da nas čeka težak meč i težak teren, ali smo na krilima prethodnih trijumfa odigrali i duel u Petrovcu. Moram biti zadovoljan osvojenim bodovima jer smo do njih stigli onako kako ja to i očekujem od ekipe. Bili smo pravi u momentima kada se lomilo pitanje pobjednika, golove smo postigli na vrijeme i već u prvom poluvremenu riješili sve dileme. I nakon ovog trijumfa idemo dalje, mudro i strpljivo, jer ima još da se igra do kraja", rekao je šef stručnog štaba Budućnosti Miodrag Radulović.

A sve je nakon 15 minuta igre moglo da bude drugačije od viđenog. Napadač domaćih Živković iskoristio je malu nepažnju odbrane “plavih” i sa desetak metara pogodio samo okvir gola Agovića.

Onda je uslijedila brza i surova kazna. Igrao se 20. minut, Kamberović je odlično prošao po desnoj strani, ubacio loptu za Radonjića, koji je glavom spustio za Adrovića kome nije bilo teško da matira nemoćnog Popovića - 1:0 za goste.

Tek što su se domaći oporavili od početnog šoka, uslijedio je novi. Adrović se revanširao Radonjiću za prethodni pogodak fantastičnom asistencijom, pogodio je napadača “plavih”, bukvalno ga spojio sa golom, nakon čega je bilo jasno da domaćin nema šta da traži.

Sedam minuta kasnije sve dileme su otklonjene, ukoliko ih je bilo. Bivši kapiten Bošković je nakon udarca Radonjića fantastično reagovao u šesnaestercu domaćih, lijepom varkom izbacio iz igre svog čuvara i preciznim udarcem postavio konačan rezultat prvog poluvremena.

"Znali smo da nam neće biti lako i htjeli smo da odigramo na nivou nekih novih partija. Ovoga puta to nam, nažalost, nije pošlo za rukom", rekao je napadač domaćih Aleksandar Vujačić.

U drugom poluvremenu viđena je nešto bolja igra Petrovčana. U 51. minutu Jovanović je tukao glavom visoko iznad prečke. Dvadeset minuta kasnije udarac sa ivice kaznenog prostora oprobali su prvo Živković a minut potom i Vujačić, nije bilo problema za Agovića.

Gosti su uzvratili u 75. a dobar pokušaj strijelca prvog gola Adrovića refleksnom intervencijom zaustavio je Popović. U 78. minutu navijači domaćih vidjeli su loptu u mreži nakon lob udarca Miloša Radulovića, ali je ona na nesreću desnog spoljnog Petrovca, završila pored gola.

U posljednjem minutu regularnog toka i rezervista “plavih” Nikač, mogao je da se upiše u listu strijelaca, ali je Popović još jednom briljatno intervenisao.

Domaćin je ipak stigao do utješnog pogotka. Nakon dobrog ubacivanja Mrvaljevića, najbolji strijelac Petrovca Jovanović i ovoga puta bio je najprisebniji u šesnaestercu gostiju i glavom pokazao lopti put ka mreži gostujućeg sastava.

I kada se mislilo da je to konačan ishod meča, u trećem minutu sudijske nadokne, preciznim udarcem iskosa sa desne strane, rezervista Radivoje Golubović stavio je tačku na meč.

Petrovac - Budućnost 1:4

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Gledalaca: 400. Sudije: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje), Srđan Korać (Bar). Strijelci: Jovanović u 90. minutu za Petrovac, Adrović u 20, Radonjić 27, Bošković u 34. i Golubović u 90+3. minutu za Budućnost. Žuti karton: Golubović (Budućnost).

Petrovac: Popović 6, Mi. Radulović 6, Mrvaljević 5,5, Grbović 5 (Čarapić 6), Mikijelj 5,5, Šofranac 5,5, Golubović 6, Ma. Radulović 5,5 (Vujačić 6), Jovanović 6, Dragićević 5,5 (Muhović 5,5), Živković 5.

Budućnost: Agović 7, Radunović 7, Peković 7, Cicmil 7, Kamberović 7, Flavio 7 (Kalezić), Bošković 7,5 (Nikač), Kojašević 7, Vukčević 7, Adrović 7,5, Radonjić 7,5 (Golubović 7).

Bonus video: