Budućnost protiv Petrovca za desetu uzastopnu pobjedu

Ukoliko pod Malim brdom zabilježe pobjedu, desetu uzastopnu, Podgoričani će postati apsolutni rekorderi po broju vezanih trijumfa u jednoj sezoni.
0 komentar(a)
Risto Radunović, Foto: Savo Prelević
Risto Radunović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.05.2012. 08:28h

Ukoliko danas protiv Petrovca postigne makar gol, Budućnost će postati apsolutni rekorder po broju postignutih golova u jednoj sezoni crnogorskog šampionata. Brojku od 72 gola koju je Budućnost Miodraga Ješića “postavila” u sezoni 2008/09 godine, tim Miodraga Radulovića izjednačio je u subotu.

Ukoliko pod Malim brdom zabilježe pobjedu, desetu uzastopnu, Podgoričani će postati apsolutni rekorderi po broju vezanih trijumfa u jednoj sezoni. Dosadašnje rekordere, takođe u plavo-bijelim dresivima, na jesen 2009. godine predvodio je Mihajlo Ivanović. Bošković i društvo su i taj rekord izjednačili u subotu.

Treći motiv je najvažniji, ali je usko povezan sa prva dva - Budućnost bi trijumfom u Petrovcu napravila odlučujući korak ka tituli.

"Ništa nije gotovo dok matematički ne bude riješeno, zato nema opuštanja do kraja, takav pristup nam je i donio devet uzastopnih pobjeda, vjerujem da ćemo i danas biti u istom ritmu. Gledamo samo sebe, ne obaziremo se na druge rezultate, znamo da je iza nas sjajan posao, ali da to neće vrijedjeti puno ako ga ne privedemo kraju kako treba", kaže lijevi bek Risto Radunović.

Budućnost je, dakle, fokusirana isključivo na teren u Petrovcu. Trka za titulu, te nekoliko rekorda, dolaze samo kao “propratni efekti”.

"O tome ćemo nakon meča. Dok traje utakmica, skoncentrisani smo samo na igru i rezultat. Spremili smo se za ovaj meč, jer znamo da nas čeka težak teren, težak protivnik. U Petrovcu smo u prvom dijelu sezone odigrali 1:1, to govori kakav nas očekuje posao", zaključuje Radunović.

Petrovac je, s druge strane, već odavno uplovio u mirnu prvoligašku luku, ali motiv ni u jednom meču od tada nije bio upitan. Strpljiva igra lišena rezultatskog imperativa rezultat je dala na najtežem mogućem gostovanju u Pljevljima, a Petrovčani se nadaju da će tako biti i danas protiv lidera:

"Iako imamo personalnih problema, ulogu favorita ni jednog trenutka nećemo prepustiti gostima, iako im ona ruku na srce, prema svim parametrima u finišu sezone i pripada. I u Pljevljima smo pokazali da znamo šta hoćemo, i da nas ova završnica u kojoj smo već sada ostvarili zacrtano, neće uspavati. Isti pristup očekujem od mojih saigrača i protiv ekipe koja juriša na šampionski tron. Samo uz maksimalno zalaganje svih igrača, možemo doći do novih bodova. I vjerujte da ćemo sve uraditi da tako i bude", rekao je golman Petrovca Nemanja Popović.

Zbog povreda već duže nema Mihailovića i Zvicera, a zbog parnih kartona izostaće i Leverda i Marković.

Petrovac - Budućnost

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Srđan Korać (Bar), Miloš Novović (Podgorica). Početak u 17 časova.

Petrovac (4-4-2): Popović - Ma. Radulović, Mrvaljević, Grbović, Mikijelj - Graovac, Golubović, Šofranac, Jovanović - Dragićević, Živković.

Budućnost (4-4-2): Agović - Kamberović, Cicmil, Peković, Radunović - N.Vukčević, Flavio, Bošković, Kojašević - Adrović, Radonjić.

Bonus video: