Dečiću je meč za Beranama ključan za opstanak

"Moramo da maksimalno angažovanom i borbenom igrom pobijedimo Berane i prekinemo niz od sedam utakmica bez trijumfa", kazao je pomoćni trener Dečića, Fuad Krkanović.
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2012. 09:44h

Dečić su skupo koštala dva proljećna poraza od “fenjeraša” Bokelja, i to oba pred svojom publikom. Uz to, poraz u prethodnom kolu na gostovanju Sutjesci (2:0), doveo je Tuzane do toga da im je utakmica protiv Berana ključna u borbi za opstanak.

"Moramo da maksimalno angažovanom i borbenom igrom pobijedimo Berane i prekinemo niz od sedam utakmica bez trijumfa. Jedina smo ekipa koja je dva puta poražena od Bokelja i sada tome plaćamo ceh, inače bi bili u sigurnoj zoni. Ovako, cilj je da pobijedimo Berane i taj trijumf bi nas primakao opstanku, dok bi nas novi neuspjeh gurnuo u baraž. Znamo da naš rival dolazi pod imperativom dobrog rezultata, i da su neugodna ekipa. Naročito su opasni na strani, ali mi smo spremni da svih 90 minuta jurišamo na pobjedu, Kompletni smo, što nas posebmo ohrabruje i samo kapiten Lekić i vezista Pepić plaćaju ceh povredama, ali moći će da pomognu makar po poluvrijeme", kazao je pomoćni trener Dečića, Fuad Krkanović.

Beranci su vezali dvije pobjede na strani (Sutjeska, pa Bokelj), a onda su poraženi na Cetinju (2:0). Danas u Tuzima. momci Slobodana Đukića pokušaće da osvoje ključne bodove za direktan opstanak.

"Izgleda da smo ekipa kojoj više odgovara kada je pod pritiskom. Pred meč na Cetinju opustile su nas dvije vezane pobjede i lako smo izgubili. Zato se nadam da takav pristup nećemo ponoviti danas protiv Dečića. Mislim da bi nam dvije pobjede do kraja osigurale direktan opstanak, imamo šansu da ih zabilježimo na domaćem terenu, a svaki bod u gostima bio bi krucijalan", kaže Marko Lalević, najbolji fudbaler Berana.

Novović i Rajković su suspendovani, dok je Zejnilović povrijeđen.

Dečić - Berane

Tuzi - Stadion Dečića. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Željko Pavićević (Podgorica) i Boban Krstev (Cetinje). Početak u 17 časova.

Dečić (4-2-3-1): Drešević - Padović, Gutić, Radulović, Nelević - Đukić, Živković - Gavrilović, Banda, Nuhodžić - Adžović.

Berane (4-1-4-1): Aković - Rugovac, Vučinić, Lutovac, Vučetić - Šćekić - Radović, Bojović, Tomović, Cimbaljević - Lalević.

Bonus video: