Fatos Bećiraj kralj strijelaca u hrvatskoj ligi

"Zadovoljan sam, svakako, što sam prvi strijelac lige, to će mi puno značiti, donijeće mi još veću motivaciju za dalji rad i napredak" rekao je Bećiraj.
0 komentar(a)
Fatos_2, Foto: Www.gnkdinamo.hr
Fatos_2, Foto: Www.gnkdinamo.hr
Ažurirano: 08.05.2012. 08:38h

Sezona u hrvatskom šampionatu protekla je u znaku napadača Dinama i nekadašnjeg golgetera Budućnosti Fatosa Bećiraja, koji je kolo prije kraja postigao 15. pogodak i već je izvjesno da je najbolji strijelac lige. Crnogorski reprezentativac je golgetersku seriju zaokružio sa dva pogotka protiv gradskog rivala Zagreba u minulom, pretposljednjem kolu (Dinamo je slavio sa 3:0, a Bećiraj postigao dva prva gola).

On je, dakle, i u dresu “modrih” ponovio ono što mu je uspjelo u Budućnosti, kada je u sezoni 2008/2009. sa 18 golova bio najbolji strijelac domaćeg prvoligaškog takmičenja.

"Zadovoljan sam, svakako, što sam prvi strijelac lige, to će mi puno značiti, donijeće mi još veću motivaciju za dalji rad i napredak. No, sigurno da ništa ne bih mogao da učinim bez pomoći ostalih saigrača. Osvojili smo prvenstvo, a sjutra nas čeka revanš sa Osijekom u finalu Kupa. U prvom meču u Osijeku bilo je 0:0, pa vjerujem da ćemo proslaviti duplu krunu pred svojim navijačima", kazao je Bećiraj.

Beskompromisni borac je u svojoj drugoj godini na Maksimiru postao kralj strijelaca, mada je i u prethodnoj takmičarskoj sezoni praktično odmah po dolasku u Zagreb potvrdio golgetersko umijeće.

"U prethodnoj sezoni postigao sam po osam golova u prvenstvu i Kupu, ali tada sam kasno stigao, a trebalo je i malo vremena da se adaptiram. Nije bilo lako postići najviše golova ni u Crnogorskoj ligi, veoma mi je drago što sam sada u Dinamu napravio isto, a nadam se da ću nastaviti ovakav trend i kada se oprobam u nekoj novoj ligi", dodao je golgeter “modrih”.

Bećiraj, međutim, u diplomatskom tonu “razmatra” mogućnost selidbe...

"Koncentrisan sam na obaveze u Dinamu, preostale su mi još tri godine ugovora. Ništa se ne može planirati, vidjećemo. Sada mislimo na revanš u finalu Kupa, a nakon toga čeka nas još jedno kolo u prvenstvu pa zasluženi odmor. Cilj je da se plasiramo u Ligu šampiona, ali i ako se budemo takmičili u Ligi Evrope nećemo biti razočarani. Što se mene tiče, nakon klupskih obaveza očekujem i poziv selektora za prijateljski meč sa Belgijom", kazao je napadač zagrebačkog giganta.

A Bećirajev tim je na impresivan način krunisao dominaciju u Hrvatskoj - “modri” su još ranije osigurali titulu (sedmu uzastopnu), a kolo prije kraja Dinamo ima čak 20 bodova više od drugoplasiranog Hajduka.

"Sigurno da smo najjača ekipa u ligi, uostalom sedam-osam kola prije kraja osigurali smo titulu. Dinamo je i najorganizovaniji klub, što godinama pokazuje ne samo u Hrvatskoj već i u Evropi", zaključio je Bećiraj.

Nadam se da ću slaviti titulu i u Podgorici

Bećiraj je krajem maja 2008. godine proslavio titulu sa ekipom Budućnosti. Nakon četiri godine posta podgorički tim je na dobrom putu da osvoji i drugu šampionsku krunu. Ekipa Miodraga Radulovića pet kola prije kraja ima pet bodova više od drugoplasiranog Rudara...

"Pratim putem interneta sva zbivanja, a čujem se i sa svojim drugovima koji su u Crnoj Gori. Drago mi je što je Budućnost prva i što ima ekipu koja će znati da sačuva stečenu prednost. Nadam se da ću doći u Podgoricu i proslaviti titulu i sa bivšim klubom. Veliki sam navijač Budućnosti, to je moj klub. Napravio sam prve fudbalske korake na Kosovu, ali u dresu Budućnosti sam doživio afirmaciju. Vjerujem da će se proslaviti druga titula pod Goricom jer to zaslužuju svi - i klub i navijači", poručio je miljenik podgoričke publike.

Bonus video: