Jaja Ture mijenja istoriju Sitija

"Bio je to komplikovan meč za Siti, problemi su visili u vazduhu. Sve dok Ture nije izmislio prvi pogodak i olakšao život Manćiniju", napisao je "Skaj sports"...
0 komentar(a)
Jaja Ture, Foto: REUTERS
Jaja Ture, Foto: REUTERS
Ažurirano: 08.05.2012. 10:11h

Mančester siti je na samo korak od prve titule nakon 44 godine posta, a Jaja Ture je u najvažnijem meču u sezoni potvrdio procjene stručnjaka da je nezamjenjiv igrač u mašineriji "građana".

Vezista iz Obale Slonovače sa dva gola je srušio Njukasl u gostima i po mnogima riješio prvenstvo - sve što treba timu Roberta Manćinija je da u posljednjem kolu savlada KPR na "Itihadu".

"Bio je to komplikovan meč za Siti, problemi su visili u vazduhu. Sve dok Ture nije izmislio prvi pogodak i olakšao život Manćiniju", napisao je "Skaj sports".

Lionel Mesi je ušao u istoriju kao prvi igrač koji je došao do 50 golova u Primeri, a Mirko Vučinić je konačno osvojio Skudeto u Italiji...

GOLMANI

Kraft (Herta) - ništa Herti nije išlo kako treba ove sezone. Zato je i plasman u baraž za Bundes ligu u ovom trenutku vrijedi kao opstanak.

Hart (Mančester siti) - kao i u svakom bitnom meču do sada, engleski golman je odradio svoj posao bez greške.

ODBRANA

Maksvel (PSŽ) - dao je prvi gol u dresu „svetaca”. Definitivno nije mogao da izabere bolji momenat za to - na gostovanju Valensijenu u meču u kojem je PSŽ dobio iako je gubio sa 2:0.

Hubnik (Herta) - Čeh je najbolje ocijenjeni igrač berlinskog tima ove sezone.

Bonući (Juventus) - godinu u kojoj je stasao kao štoper krunisao je Skudetom.

SREDINA

Menez (PSŽ) - Parižani su opet u trci za titulu, Monpeljeu više nije svejedno...

Ture (Mančester siti) - ostalo je samo 90 minuta do titule koja će imati pečat gromade iz Buake.

Dao je šest pogodaka ove sezone u Premijer ligi, ali posljednja dva u Njukaslu vrijede više od svih ostalih zajedno.

Snajder (Inter) - italijanski mediji su se podsjetili kako je Holanđanin igrao prije dvije sezone u trofejnoj godini "crno-plavih".

Protiv Milana je falio samo gol da utisak bude potpun.

Lafita (Saragosa) - zatresao je mrežu protiv Rajo Valjekana i oživio šanse za opstanak. Saragosa i dalje vjeruje...

Ramireš (Čelzi) - na početku sezone je izgledalo da je promašaj, a kasnije se pretvorio u džokera Roberta di Matea.

Đovinko (Parma) - šta god da uradi pitanje je da li je dovoljno da se vrati u Juventus. Omaleni as igra najbolju sezonu u karijeri.

NAPAD

Milito (Inter) - dao je četiri gola Milanu u dvije utakmice, pobijedio Zlatana Ibrahimovića u direktnom duelu. I na kraju derbija poručio Masimu Moratiju: "Ne mijenjaj trenera"...

Vučinić (Juventus) - Torino je u delirijumu, a Mirko Vučinić je shvatio da nije napravio grešku kada je napustio Romu i preselio se u Juve.

Sise (KPR) - "rendžeri" su pobjegli s dna zahvaljujući pogotku Sisea u 89. minutu protiv Stouka.

Van Persi (Arsenal) - svakim novim golom (ukupno 30 u Premijer ligi ove sezone) podiže cijenu za ljetnji prelazni rok. Arsenal čeka pakao ukoliko hoće da ga zadrži.

Mesi (Barselona) - svi se s pravom pitaju gdje mu je granica...

Rojs (Borusija Menhengladbah) - obilježio je sezonu Borusije sa 21 golom i 12 asistencija. A sada pakuje kofere i ide u Dortmund da osvaja trofeje.

Huntelar (Šalke) - najbolji strijelac u Njemačkoj, sa Raulom je činio jedan od najboljih evropskih tandema.

Bonus video: