Evropa osigurana, ali žele da ostanu treći

"Iako je cilj ostvaren, želimo da budemo trećeplasirani tim i na kraju prvenstva. Poznato je da Zeta u svakom meču ide na pobjedu, tako igramo tokom čitave sezone", rekao je Balša Božović.
69 pregleda 0 komentar(a)
Balša Božović, Foto: Vesko Belojević
Balša Božović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 07.05.2012. 09:03h

Zeta je i prije meča sa Mogrenom ostvarila evropski cilj (Budvani odustali od Evrope), a četa Rada Vešovića slavila u relaksiranoj atmosferi na Lugovima i preuzela treće mjesto. Pobjedu u otvorenoj borbi osigurao je rezervista Petar Orlandić minut prije kraja, a prethodno je gost dva puta dolazio u vođstvo - prvi, evro-gol postigao je Ivan Novović, a drugi Žarko Korać iz penala.

No, veliki posao na sredini terena odradio je najzapaženiji akter meča Balša Božović...

"Iako smo znali da je osigurano mjesto koje vodi na evropsku scenu, željeli smo pobjedu protiv Mogrena. Željeli smo da se nađemo ispred njih na tabeli, da pokažemo da smo bolji. Uspjeli smo u tome - imali smo više od igre, zasluženo smo pobijedili na Lugovima. Zadovoljan sam i svojom partijom, bilo je dosta dobrih stvari... Svjestan sam, međutim, da uvijek može bolje", kazao je Božović.

Ekipu iz Golubovaca sada čekaju još dva derbija - prvi je sa Rudarom na Trešnjici (već u srijedu), a potom protiv lidera Budućnosti pod Goricom...

"Dobro je što možemo da ih odigramo rasterećeno, jer ćemo u takvim okolnostima lakše pokazati kvalitet, vjerujem i napraviti dobar rezultat. A nakon mečeva protiv Rudara i Budućnosti ostale su nam još tri utakmice sa rivalima iz donjeg dijela tabele. Iako je cilj ostvaren, želimo da budemo trećeplasirani tim i na kraju prvenstva. Poznato je da Zeta u svakom meču ide na pobjedu, tako igramo tokom čitave sezone", dodao je Božović.

Vezista Zete već gleda unaprijed, razmišlja o predstojećem evropskom iskušenju, njegov tim igraće u kvalifikacijama za Ligu Evrope (treći put zaredom).

"Rano ćemo početi pripreme, prije ostalih klubova, probaćemo da preskočimo prvo kolo kvalifikacija", zaključio je Božović.

Bonus video: