Gurlaj: Želimo da Drogba ostane

"O Robertu ćemo razgovarati na kraju sezone, to sam do sada nekoliko puta rekao", ponovio operativac kluba sa "Stemford bridža"
0 komentar(a)
Drogba, Foto: Beta/AP
Drogba, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.05.2012. 15:28h

Čelzi je u subotu osvoji FA Kup nakon što je na “Vembliju” pobijedio Liverpul (2:1), a drugi gol dao je Didije Drogba.

Na taj način nastavljen je odličan rezultaski niz “plavaca” od kada ih vodio Roberto Di Mateo.

Zbog toga je kapiten tima Džon Teri izjavio da obojica moraju da ostanu na “Stemford bridžu” naredne sezone.

Italijan je privremeni menadžer nakon smjene Andre Viljaš-Boaša, dok kapitenu selekcije Obale Slonovače u junu ističe ugovor.

"Nadam se da će Roberto i Didije ostati, bila bi sramota ako odu. Oni su u posljednje vrijeme donijeli mnogo radosti Čelziju. Ova pobjeda nam mnogo znači u finišu sezone, posebno pred finale Lige šampiona protiv Bajerna 19. maja u Minhenu”, rekao je Teri u izjavi za NDTV.

Da u Čelziju ozbiljno razmišljaju o ostanku Drogbe potvrđuje i izjava Rona Gurlaja, izvršnog direktora kluba.

“Mi želimo da Didije ostane. Mi volimo njega, on voli klub i sigurno je da ćemo obaviti razgovor. Nadam se pozitivnom ishodu. U ovom trenutku je neozbiljno pričati o detaljima novog ugovoru za Didijea, moramo da vidimo kakvi su njegovi planovi. Međutim, ponavljam još jednom, naša je želja da naredne sezone predvodi napad Čelzija”, rekao je Gurlaj.

Na pitanje kakav je status Di Matea, prvi operativac “plavaca” je bio jasan.

“O Robertu ćemo razgovarati na kraju sezone, to sam do sada nekoliko puta rekao. Ne želim da mijenjam mišljenje nakon jednog osvojenog trofeja. Istina je da ekipa izgleda mnogo bolje sa Di Mateom na klupi, razdrmao je tim, vratio mu vjeru, što pokazuju i rezultati. Međutim, sada svi moramo da se fokusiramo na finiš sezone, a onda će biti vremena za priču”, zaključio je Gurlaj.

Bonus video: