Emotivan oproštaj Gvardiole od "Nou Kampa"

"Mnogo ćete mi nedostajati, ali uvjeren sam da ćete biti u dobrim rukama. Ja sada moram da odvežem svoj sigurnosni pojas, ali vi ostanite da sjediti i sjajno ćete se zabaviti", slikovito je rekao Gvardiola
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2012. 11:39h

Barselona se na veličanstveni način oprostila od Pepa Gvardiole, trenera koji im je u posljednje četiri sezone donio 13 trofeja, a uskoro će imati priliku da mandat zaokružiti i 14. peharom i to u finalu Kupa kralja protiv Atletik Bilbaa 25. maja, prenosi Index.

U poigravanju Lea Mesija protiv gradskog rivala Espanjola (dao sva četiri gola) uživalo je 90.000 ljudi, koji su zajedno sa igračima i članovima stručnog štaba, ovacijama ispratili Gvardiolu.

Nakon utakmice klub je trofejnom treneru odao priznanje, ali i navijači, koji su stigli sa obilježjima na kojima je pisalo "Hvala Pep".

“Život mi je dao poklon, tokom posljednje četiri godine bio sam blizu vas navijača i ovih igrača. Zbog toga sam bio privilegovan. Nadam se da ste uživali u lijepim vremenima zajedno uz ekipu. Mi smo se uvijek osjećali bliski vama. Ne znate koliko sam srećan čovjek. Mnogo ćete mi nedostajati, ali uvjeren sam da ćete biti u dobrim rukama. Ja sada moram da odvežem svoj sigurnosni pojas, ali vi ostanite da sjediti i sjajno ćete se zabaviti", slikovito je rekao Gvardiola na oproštaju od “Nou Kampa”, a nije mogao da sakrije osjećanja, suznih očiju napustio je teren.

Sa druge strane, predsjednik Barselone Sandro Rosel poručio je Gvardioli da može da vrati kada god to poželi.

"Svi vole Pepa i žele da se vrati. Otišao je sa stilom i vratiće se u stilu, kada god poželi. Volimo te Pep, to je “Nou Kamp” jasno i glasno poručio", kazao je Rosel.

Gvardiolu će u narednoj sezoni na mjestu šefa stručnog štaba zamijeniti Tito Vilanova, posljednje četiri sezone pomoni trener.

On je sa Gvardiolom 2008. stigao iz Barselone B.

Galerija

Bonus video: