Rumenige: Alaba nije na prodaju

"Barselona može čak i da uštedi na troškovima telefonskog razgovora, jer nema potrebe da nas zovu”, rekao jedan od čelnika Bavaraca
54 pregleda 0 komentar(a)
David Alaba, Foto: Tz-online.de
David Alaba, Foto: Tz-online.de
Ažurirano: 06.05.2012. 12:00h

Karl-Hajnc Rumenige, izvršni direktor Bajerna iz Minhena izjavio je da nema nikakvih šansi da 19-godišnji lijevi bek David Alaba napusti “Alijans arenu”.

Za talentovanog defanzivca interesovanje je pokazala Barselona, ali će to, po svoj prilici, ostati samo želja.

"Nemamo namjeru da prodajemo Alabu. On je velika perspektiva i budućnost kluba. Nema potrebe da nas po tom pitanju bilo ko kontaktira, pa i Barselona, koja može čak i da uštedi na troškovima telefonskog razgovora, jer nema potrebe da nas zovu”, jasno je poručio Rumenige.

Alaba je kao 16-godišnjak stigao u Bajern iz bečke Austrije, a za prvi tim Bavaraca debitovao je 10. februara 2010. godine.

Tada mu je Luis Van Gal pružio šansu u Kupu Njemačke protiv Grojte Firta, a u igru je ušao u 59. minutu umjesto Kristijana Lela.

Na taj način postao je najmlađi fudbaler Bajerna koji je igrao neku takmičarsku utakmicu, a imao je 17 godina, sedam mjeseci i osam dana.

Debi na evropskoj sceni imao je protiv Fiorentine u Ligi šampiona (9. mart), a igrao je sa 17 godina, osam mjeseci i 13 dana.

Branio je boje kadetske i mlade selekcije Austrije, a u najboljoj je od 2009. godine.

Bonus video: