Nikšićani produžili nadu u opstanak

Istina, ako izabranici Saše Petrovića žele da stignu do cilja, pobjeda u narednom kolu protiv Grblja u Radanovićima nameće se kao imperativ
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2012. 07:43h

Fudbaleri Sutjeske napokon su uspjeli da zadovolje malobrojnu publiku kraj Bistrice.

Izabranici Saše Petrovića su petom prvenstvenom pobjedom (savladali Dečić i Petrovac, odnosno tri puta Bokelj), produžili nadu da bez baraža mogu do opstanka u društvu najboljih.

Istina, ako žele da stignu do cilja, pobjeda u narednom kolu protiv Grblja u Radanovićima nameće se kao imperativ.

Prvu priliku na utakmici imali su gosti - Nuhodžić je sa lijeve strane iz kornera uputio oštar centaršut, na drugoj stativi bio je Vešović, ali je šansa otišla u nepovrat.

U 8. minutu uzvratila je Sutjeska - iskosa sa lijeve strane odlično je šutirao Perošević, ali je na visini zadatka bio golman Pavićević.

Sedam minuta kasnije oba rivala mogla su da promijene rezultat. Naime, šut Karadžića osujetio je gostujući čuvar mreže, dok je na drugoj strani Adžovićev projektil Lakićević odbio u korner.

Do odlaska na odmor Sutjeska je iz minuta u minut stezala obruč oko Dečićevog gola zbog čega je malo nedostajalo da udarci Jovana Nikolića u 20, i Šušnjara u 38. minutu završe u mreži.

Ipak, pravda je zadovoljena u 43. minutu - Karadžić je odlično pronašao Šušnjara, koji je preciznim udarcem kroz noge poslao loptu iza leđa Pavićevićevog gola.

U sudijskoj nadoknadi Đurovićev šut iz daljine prohujao je pored stative.

"Odigrali smo dobru utakmicu i vratili se u život. Sada u gostima moramo da odigramo na visokom nivou, kako bi nadoknadili ranije propuste", kratko je istakao Milija Savović, pomoćni trener Sutjeske.

Nakon odmora, tačnije u 50. minutu, Jovan Nikolić se odlično oslobodio čuvara i uposlio Peroševića, koji se spetljao u petercu Dečića.

Sve do 74. minuta akteri su, uglavnom igrali između dva kaznena prostora. U pomenutom minutu dobro su kombinovali Šušnjar i Nikolić, ovaj drugi je u srcu šesneterca pronašao Pejovića, kojem nije bilo teško da zatrese mrežu Dečića.

Do kraj meča Marković je iz slobodnog udarca pokušao da zatrese mrežu, ali se Pavićević nije dao iznenaditi.

"S obzirom na to da smo došli oslabljeni bez 5-6 igrača, što zbog povreda i kartona, pokušali smo defanzivnom taktikom da dođemo do boda. Nakon greške primili smo prvi gol, nakon čega nijesmo uspjeli da se oporavimo. Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi", rekao je Dejan Jelenić, pomoćni trener Dečića.

Bonus video: