Čelzi osvojio FA kup

Londonski tim savladao Liverpul (2:1), a menadžer Roberto di Mateo prigrabio prvi trofej u karijeri...
0 komentar(a)
Čelzi, Foto: Beta/AP
Čelzi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.05.2012. 18:37h

Roberto di Mateo je donio Čelziju igru, atmosferu i rezultate, a sada i toliko željeni trofej - italijanski stručnjak je sa "plavcima" osvojio FA kup, nakon što je u finalu na "Vembliju" pao Liverpul rezultatom 2:1.

Čelziju je ovo sedmi trofej u najstarijem svjetskom takmičenju (izjednačio se sa Liverpulom), četvrti u posljednjih šest godina...

"Srećan sam, posebno zbog igrača, jer su trpjeli velike kritike tokom sezone. Sada smo podigli trofej i imamo šansu da osvojimo još jedan. Moram da priznam da je ovo bila jako teška sezona, ali su igrači po ko zna koji put učinili klub ponosnim", rekao je Di Mateo.

Londonski tim je do prednosti došao već poslije 11 minuta preko Brazilca Ramireša, a kada je Didije Drogba u 52. uvećao prednost činilo se da je kraj, da „redsi” više nemaju šta da traže.

Ulazak Endija Kerola je, međutim, promijenio sve, pa je Liverpul odjednom oživio. Visoki napadač je prvo pogodio u 64. minutu, a onda je i bio blizu da poravna, ali je Petr Čeh maestralno odbranio.

Iz Liverpula su bili sigurni da je lopta prešla gol-liniju, ali se sudija nije oglasio.

"Čelzi je bio bolji u prvih sat, kasnije je situacija bila drugačija. Da li je bio gol Kerola? Meni se učinilo da jeste, ali sudije su rekle drugačije i ta priča je završena. Izgubili smo, svima nam je teško, ali moramo da izvučemo pouke iz svih neuspjeha ove sezone", kazao je Dalgliš.

Didije Drogba je nakon novog trofeja sa Čelzijem poželio da do kraja podigne još jedan - onaj u Minhenu 19. maja u finalu Lige šampiona.

"Nije nam bilo lako poslije poraza od Njukasla. Ne zadovoljavamo se ovim peharom, želimo još jedan ove sezone, i to onaj najveći", istakao je napadač iz Obale Slonovače.

Najtrofejniji klub u FA kupu je Mančester junajted sa 11 pehara, Arsenal ima 10, Totenhem osam, Čelzi, Aston Vila, Liverpul po sedam...

Bonus video: