Mogren dočekuje Zetu: Treće mjesto samo za prestiž

Bitka za treće mjesto odlučena je van terena, jer aktuelni šampion nije dobio licencu za nastup na međunarodnoj sceni, i to zbog neispunjavanja finansijskih kriterijuma!
0 komentar(a)
Žarko Korać, Foto: Zoran Đurić
Žarko Korać, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.05.2012. 08:32h

Umjesto da se u direktnom okršaju nadmeću za mjesto koje garantuje učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope, Mogren i Zeta boriće se za prestiž u današnjem meču na Lugovima.

Bitka za treće mjesto odlučena je van terena, jer aktuelni šampion nije dobio licencu za nastup na međunarodnoj sceni, i to zbog neispunjavanja finansijskih kriterijuma!

Interesantno da Mogren nije iskoristio ni pravo na žalbu kod nadležne komisije, što valjda dovoljno opisuje kakav krah je doživio klub koji je aktuelni i dvostruki šampion Crne Gore.

Na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Crne Gore u članku “Licenca za Budućnost, Petrovac odbijen” nedvosmisleno je naznačeno koja dva kluba su se žalila na odluku Komisije za licenciranje.

A, kao što je poznato, licence su prethodno dobili Rudar, Zeta i Čelik.

Uprkos svemu, fudbaleri Mogrena žele da se bore za treće mjesto.

"Očekujem pobjedu, a da li ćemo je ostvariti to zavisi od nas. Dva dosadašnja okršaja završena su bez pobjednika, mislim da je vrijeme da neko dobije a nadam se da ćemo to biti mi", kazao je Bojan Ivanović, desni bek Mogrena i nekadašnji univerzalac Zete.

A kako je Mogren ostao bez licence, Zeta je praktično obezbijedila evropsku vizu... Ekipa Rada Vešovića ima bod manje od trećeplasiranog Mogrena, ali u novonastalim okolnostima to i nema neki poseban značaj.

"Imamo tu informaciju, ali je ona za sada nezvanična. Zbog toga ćemo igrati kao da nam je utakmica sa Mogrenom “biti ili ne biti”. Stižemo u Budvu sa namjerom da ostvarimo dobar rezultat. I neriješen ishod bio bi povoljan, dok bi trijumf zaista bio ogroman korak u nastojanju da osvojimo treće mjesto", kazao je Vešović.

Trener Zete može da računa na gotovo kompletnu ekipu, nedostajaće samo omladinski reprezentativac Boljević, koji je van stroja zbog povrede.

Mogren - Zeta

Budva - Stadion Lugovi. Sudija: Dražen Petrić (Pljevlja). Pomoćnici: Danijel Dević i Srđan Korać (Bar). Početak u 16.30 časova.

Mogren (4-2-3-1): Šćekić - Ivanović, Veselinović, Kapisoda, Krstić - Mirković, Tatar - Đorđević, R. Zec, Bakić - Vujović.

Zeta (4-3-2-1): Ivanović - M. M. Radulović, Kaluđerović, M. B. Radulović, Novović - Zlatičanin (Peličić), Božović, Burzanović - Došljak, Knežević - Korać.

Bonus video: