Venger: Van Persi će ostati

Van Persi je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 45 utakmica i postigao 34 gola, a proglašen je za fudbalera godine u Premijer lige izboru Asocijacije engleskih profesionalnih fudbalera i Udruženja sportskih novinara Engleske
0 komentar(a)
Van Persi, Foto: Reuters
Van Persi, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.05.2012. 19:28h

Arsen Venger, menadžer Arsenala izjavio je da je uvjeren da će Robin Van Persi ostati u klubu na kraju sezone.

Interesovanje za Holanđanina pokazalo je nekoliko klubova, među kojima i Barselona, iako ubjedljivo najboljem pojedincu Arsenala ove sezone ugovor ističe u junu 2013. godine.

"Ko bi volio da izgubi najboljeg fudbalera. Moja želja i san je da se dogovorim sa Van Persijem, produžimo saradnju i ostane na duže staze. Nadam se da možemo da ga zadržimo”, rekao je Venger.

Francuski stručnjak je dodao da klub mora da pronađe način da ga zadrži i motiviše da karijeru završi u dresu Arsenala.

"Ne mogu da garantujem da će biti lako, ali osjećam da će ostati. Vjerujem da je Robin vezan za klub, koji je vjerovao u njega. Doveo sam ga davno i on se tokom godina razvio u pravu osobu i igrača. On je danas fudbaler svjetskog nivoa i zaslužuje priznanje”, zaključio je Venger.

Van Persi je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 45 utakmica i postigao 34 gola, a proglašen je za fudbalera godine u Premijer lige izboru Asocijacije engleskih profesionalnih fudbalera i Udruženja sportskih novinara Engleske.

Holanđanin je na "Emirate” stigao ljeta 2004. godine iz Fejenorda za sumu od 2,75 miliona funti.

Bonus video: