Kojašević: Rekordi nas ne opterećuju

"Ne sumnjam da će opet biti teško, jer za Mladost igra dosta fudbalera koji su ponikli u Budućnosti, njihov motiv je veliki", ističe Kojašević
66 pregleda 0 komentar(a)
Kojašević, Foto: Savo Prelević
Kojašević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.05.2012. 09:32h

Budućnost u malom gradskom derbiju dočekuje Mladost, u utakmici koja može da se posmatra sa dva aspekta.

Prvi je aspekt brojki - momci Miodraga Radulovića imaju šansu da devetom uzastopnom pobjedom izjednače apsolutni rekord crnogorskog šampionata kada su u pitanju trijumfalne serije (devet vezanih pobjeda imala je takođe Budućnost 2009. godine), ali da postanu prva ekipa koja je takvu seriju ostvarila u drugoj polusezoni.

“Plavi” imaju šansu da se približe magičnim granicama po broju osvojenih bodova (imaju 69, rekord je 78) i postignutih golova (dali su 66, rekord je 62) u jednoj sezoni, ali i važnije od svega - da naprave novi korak ka tituli. Rudar je i dalje na minus tri, ali je utakmica sve manje, nakon današnjeg kola ostaće ih još samo pet.

Drugi je navijački apskekt - Budućnost zbog suspenzije prvi put ove sezone neće imati podršku sa tribina. Hendikep svakako, ali ne u apsolutnoj mjeri, s obzirom na to kakav su odnos sa navijačima imali pojedini fudbaleri na posljednjoj utakmici u Grblju.

"Što se tiče rekorda, nije nas to posebno opteretilo, iako nam je drago što imamo šansu da zabilježimo devetu uzastopnu pobjedu. Što se tiče navijača, svakako da će nam nedostajati, njihovo odsustvo hendikep je za nas, ali vjerujem da ćemo i bez njih ostvariti cilj", kaže Damir Kojašević, strijelac i najbolji igrač u goleadi u Radanovićima prošle subote (4:0).

Upravo je pobjeda protiv Mladosti posljednjeg dana marta, izborena u posljednjim sekundama, dala krila Budućnosti da otvori treći krug sa svih pet pobjeda.

"Nadam se da ovoga puta nećemo čekati toliko da postignemo gol, već da ćemo ranije riješiti meč. Ne sumnjam da će opet biti teško, jer za Mladost igra dosta fudbalera koji su ponikli u Budućnosti, njihov motiv je veliki", ističe Kojašević, koji je nakon nekoliko mečeva adaptacije, u Radanovićima konačno zasjao u punom sjaju.

"Bio sam pod malim pritiskom na početku, jer su mnogi očekivali da moram da igram dobro i da odmah rješavam mečeve. Moj stav je da se ništa ne mora, ovo je sport. Trener Radulović je vjerovao u mene iako nisam igrao kako znam, vjerujem da ću tek pokazati pravu vrijednost", zaključuje Kojašević.

Mladost želi da vrati dug

Za razliku od osam vezanih trijumfa „plavih”, Mladost već šest kola ne zna za pobjedu. Uprkos tome, Mladost još ne mora da razmišlja o opstanku u društvu najboljih crnogorskih timova. U prethodnom kolu izabranici Miodraga Vukotićaodigrali su sjajnu utakmicu, ali su ipak izgubili od Rudara pred svojom publikom (1:0).

"Svima nam je još pred očima odbrana Mijatovića kada je Eber mogao da bira gdje da plasira loptu. Nezasluženo smo izgubili, baš kao i od Budućnosti u posljednjem međusobnoim duelu i to iz nepropisne pozicije u kojoj se Nikač našao u sudijskoj nadoknadi. Zato nam je Budućnost dužnik i pokušaćemo da ga naplatimo na njihovom terenu. Neće biti lako, Budućnost je favorit ali ne pobjeđuje u fudbalu stalno bolji i zato je ova igra i tako privlačna. Mi ćemo pokušati da sa stadiona pod Goricom izađemo neporaženi, kako bi potom iskoristili lak raspored da jednom pobjedom ovjerimo prvoligaški status", rekao je pouzdani desni bek Mladosti, Davor Popović.

Budućnost - Mladost

Podgorica - Stadion pod Goricom. Sudija: Dragan Mijušković (Nikšić). Pomoćnici: Đorđije Ražnatović (Cetinje) i Neđeljko Grubović (Bijelo Polje). Početak u 16.30 časova.

Budućnost (4-4-2): Agović - Kamberović, Cicmil, Peković, Radunović - N.Vukčević, Flavio, Kojašević, Bošković - Adrović, Radonjić.

Mladost (4-4-2): Marčelja - Popović, Mitrović, Šofranac, M. Dževerdanović - Mijušković, Pejaković, Tomić, Savićević - Eber, Rašović.

Bonus video: