Igraće za Rađu

"Teško im je, isto tako i svima u klubu, ali su obećali da će i danas i u svim predstojećim utakmicama ostaviti srce na terenu. Rađa je to višestruko zaslužio", kaže Dragan Radojičić.
0 komentar(a)
Fudbaleri Rudara, Foto: Vesko Belojević
Fudbaleri Rudara, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 05.05.2012. 09:47h

Proteklih dana, zbog poznatih događaja (tragična smrt potpredsjednika Rudara Radmila Mitrovića), fudbal u Pljevljima bio je daleko od prvog plana.

Ekipa je, doduše, radila uobičajene poslove, kvantitet treninga bio je zadovoljen, ali kvalitet svakako nije. I to u trenutku kada „rudari“ dočekuju uvijek neugodni Petrovac i kada je osvajanje bodova apsolutni imperativ.

Međutim, život teče dalje, igrati se mora, a fudbaleri imaju dodatni motiv - da ostvare trijumf i poklone ga preminulom Mitroviću.

"Zaista nam nije bilo do fudbala i jednostavno nismo ni razmišljali da li će nas to poremetiti u nekim našim planovima. Ostali smo bez čovjeka koji je vukao ovaj tim, zarazio ga optimizmom i glađu za trofejima, pa i ne čudi što se kod većine igrača pojačala želja da na kraju sezone budu pobjednici. Teško im je, isto tako i svima u klubu, ali su obećali da će i danas i u svim predstojećim utakmicama ostaviti srce na terenu. Rađa (Mitrovićev nadimak) je to višestruko zaslužio", kaže trener pljevaljskog prvoligaša, Dragan Radojičić.

Strateg Pljevljaka zna da njegove momke očekuje težak zadatak, čak i da se se u prethodnom periodu ništa nije desilo. Petrovčani su, naglašava, rasterećeni i pod Golubinju će doći da se izigraju. A tada mogu biti veoma opasni:

"Zato ovakve utakmice i jesu teške za onog ko mora da pobijedi, pošto na drugoj strani ima rivala bez nekih posebnih obaveza. Nama se to desilo nedavno protiv Grblja kada smo jedva stigli do minimalne pobjede. Uz to, Petrovac posjeduje dovoljno igračkog kvaliteta da nas namuči, što je pokazao i u četiri ovogodišnje međusobne utakmice, po dvije u prvenstvu i Kupu, bez obzira na naša tri trijumfa i remi. U svakom slučaju, biće teško, ali mi drugog izbora, osim nove trojke, nemamo", poručuje Radojičić.

Za razliku od prethodne godine, Petrovčani u finiš šampionata ulazi rasterećeni, zadovoljni dosadašnjim bilansom sezone. Takav pristup sasvim sigurno nameće i određene korekcije u timu. Trener Milorad Malovrazić će u nastavku sezone postepeno šansu ukazati mlađim igračima željnim dokazivanja.

Protiv Rudara, ipak, Petrovčani će zaigrati u najboljoj postavi.

"Ostvarili smo zacrtani cilj, iako još uvijek ostaje žal za završnicom Kupa. Finiš sezone ipak dočekujemo rasterećeni i u dobrom raspoloženju. Pljevljacima pripada uloga favorita. Nama preostaje da bez rezultatskog imperativa odigramo meč u kojem ćemo pokušati da iznenadimo favorita na njegovom terenu. Imamo kadrovskih problema i ovoga puta. Još uvijek zbog povreda ne možemo da računamo na Zvicera i Mihailovića. Ostali su spremni", rekao je kapiten Petrovca Siniša Graovac.

Rudar - Petrovac

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Radoje Pajović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Đuranović (Podgorica) i Dragiša Drljević (Berane). Početak u 16.30 časova.

Rudar (4-3-2-1): Mijatović - M. Jovanović, Nestorović, Adžić, Radusinović - Brnović, Vlahović, Igumanović - I. Jovanović, Ivanović - Stojanović.

Petrovac (4-4-2): Popović - Ma. Radulović, Mrvaljević, Grbović, Mikijelj - Golubović, Šofranac, Graovac, Mi. Radulović - Dragićević, Živković.

Bonus video: