Posljednji voz za Sutjesku

"Došlo je vrijeme da odigramo srcem, jer Sutjeska najmanje zaslužuje da bude tu gdje jeste", kazao je Baćo Nikolić, ofanzivac Nikšićana.
0 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.05.2012. 09:21h

Nakon blijede igre i poraza od Berana, fudbaleri Sutjeske pokušaće da se iskupe protiv Dečića. Današnji meč ujedno je i posljednja prilika za Nikšićane da dokažu imaju li kapacitet da ostanu u društvu najboljih. U svakom slučaju, meč protiv direktnog konkurenta najbolja je prilika za odgovor...

"Samo pobjeda može da nam produži nadu u očuvanje prvoligaškog statusa. Jednostavno, protiv Tuzana nemamo pravo na kiks. Svjesni smo u kakvoj smo situaciji, tako da ćemo učiniti sve da savladamo Dečić. Previše smo izgubili bodova na domaćem terenu i tu moramo da stavimo tačku. Dakle, očekujem da odreagujemo na pravi način. Protivnik će pokušati da se iskupi za poraz u prošlom kolu od Bokelja, što mu nećemo dozvoliti. Došlo je vrijeme da odigramo srcem, jer Sutjeska najmanje zaslužuje da bude tu gdje jeste. Ako budemo na visini zadatak, možemo se do kraja prvenstva spasiti najgoreg", kazao je Baćo Nikolić, ofanzivac Nikšićana.

Tek što je završio seriju od četiri utakmice sa najboljim domaćim ekipama, Dečića je polio hladan tuš - poraz pred svojim navijačima od fenjeraša Bokelja (1:0). Zato sada Dečiću u borbi za opstanak slijede dva važna duela, prvo na gostovanju Sutjesci.

"Moramo priznati da nas je uzdrmao poraz od Bokelja i doveo nas je u situaciju da opet moramo da igramo pod pritiskom. No, mi kao da ne umijemo da igramo ako se baš ne mora, a sada je tako, pa se nadamo bodu u Nikšiću. U stvari, moramo po svaku cijenu da izvučemo makar bod, jer su nas dva poraza kući od Bokelja ovoga proljeća udaljila od zacrtanog. Ispostavilo se da su nam Kotorani „crna beštija”, iako smo u oba poraza mi igrali bolje, ali i promašivali šanse.

I našem rivalu je ovaj meč presudan i svjesni smo da će učiniti sve da dođu do važne pobjede u borbi za opstanak. Zato znamo da nam neće biti nimalo lako, a uz to ne možemo da računamo na suspendovane Nelevića, Živkovića i Ajkovića, dok je Pepić povrijeđen. Pod znakom pitanja je i nastup kapitena Lekića, ali zato očekujemo da izmjene daju svoj doprinos u osvajanju važnog boda", rekao je desni bek Dečića, Nijazim Padović.

Sutjeska - Dečić

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović i Vujadin Jovićević (Cetinje). Početak u 16.30 časova.

Sutjeska (4-2-3-1): Lakićević - Krivokapić, Zogović, Đurović, Stijepović - J.Nikolić, Stefanović - B.Nikolić, Karadzić, Perošević - Šušnjar.

Dečić (4-5-1): Pavićević - Padović, Gutić, Radulović, Vešović - Vučković, Nuhodžić, Đukić, Banda, Lazarević - Adžović.

Bonus video: