Grant: Nikad od istog kluba nisam izgubio tri vezana meča

"Ne mogu da kažem igračima da im je ovo meč karijere, ali derbi uvijek znači mnogo i klubu i navijačima i zato želimo pobjedu", rekao je Grant.
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.05.2012. 15:40h

Trener fudbalera Partizana Avram Grant rekao je danas da je predstojeći 142. “vječiti derbi” sa Crvenom zvezdom važan, ali da je više stvar prestiža.

"Ne mogu da kažem igračima da im je ovo meč karijere, ali derbi uvijek znači mnogo i klubu i navijačima i zato želimo pobjedu", rekao je Grant.

Na pitanje novinara da li mu se nekad u karijeri desilo da od istog protivnika izgubi tri puta u jednoj sezoni Grant je rekao:

"Nikad to nisam doživio, ali Kup je posebno takmičenje, protiv Zvezde smo odigrali veoma čudne utakmice, ne zaboravite da smo u revanšu jurili rezultat. Ovo je potpuno drugačija priča", kaže trener Partizana.

Eventualnom pobedom nad “crveno-bijelima” Grant bi izjednačio lični trenerski rekord od 11 uzastopnih prvenstvenih pobeda.

"To nije važno, uvijek je tim na prvom mjestu. Naravno, važno je donijeti radost navijačima koji žive za ovakve utakmice, mada, iskreno, bilo bi lijepo da pobijedimo večitog rivala i dođemo do 11. vezanog trijumfa", kazao je Grant.

Na šaljivo pitanje novinara šta će da uradi ukoliko mu prilikom izmjene neki od njegovih igrača kaže nešto ružno Izraelac je šaljivo i odgovorio:

"Udariću ga kao Rosi", rekao je Grant i dodao da je to što se desilo u Firenci između italijanskog trenera i srpskog reprezentativca Adema Ljajića ipak jedinstven slučaj.

Prosinečki: Derbi ne može da bude revijalna utakmica

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je danas da predstojeći 142. “vječiti derbi” sa Partizanom nikako ne može da ima revijalni karakter, bez obzira što su “crno-bijeli” već osvojili petu uzastopnu titulu prvaka.

“Idemo u Humsku da odigramo još jednu dobru utakmicu protiv vječito rivala i pokušamo da pobijedimo treći put uzastopno. Iako oni pričaju da ova utakmica nema značaj, derbi nikako ne može da bude meč sa revijalnim karakterom. Neka oni slave titulu, a nadam se da ćemo mi slaviti pobjedu”, rekao je Prosinečki.

On je dodao da neće biti nikakvih kalkulacija ni u pristupu igri, ni u formaciji jer je derbi, bez obzira na okolnosti, najvažnija utakmica srpskog fudbala.

“Prići ćemo maksimalno ozbiljno. Nema šanse da čuvam neke igrače za kup zato što je prvenstvo gotovo. Na to nas obavezuju i tradicija i istorija, vjerujem da će na terenu oba tima željeti samo pobjedu”, poručio je Prosinečki.

Bonus video: