Luis Enrike: Na kraju sezone odluka o tome da li ostajem

„Trenutno je važna samo budućnost Rome, koju u ovom trenutku predstavlja utakmica sa Katanijom“, rekao je španski stručnjak, najavljujući sjutrašnji duel na „Olimpiku".
0 komentar(a)
Luis Enrike, Foto: Beta/AP
Luis Enrike, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.05.2012. 11:53h

Iako ima još godinu dana ugovora, iako je do prije nekoliko nedjelja tvrdio da će ugovor ispoštovati do kraja, Luis Enrike još uvijek nije otklonio dilemu da li će i sljedeće sezone voditi Romu.

„Moja budućnost? Trenutno je važna samo budućnost Rome, koju u ovom trenutku predstavlja utakmica sa Katanijom“, rekao je španski stručnjak, najavljujući sjutrašnji duel na „Olimpiku".

Luis Enrike, međutim, jasno stavlja do znanja da će za njegovu konačnu odluku biti važno nekoliko faktora.

„Ponašanje ekipe u posljednja dva meča, eventualno izboreno mjesto u Evropi, ali i razgovor sa čelnicima kluba na kraju sezone. Ovo posljednje je važno, iako nije presudno“, dodaje Luis Enrike.

„Ostaju nam još dvije utakmice, i važno je da vidimo šta ćemo uspjeti da uradimo. Jurimo Evropu od početka sezone, i treba vidjeti da li ćemo uspjeti to da obezbijedimo“, ističe Španac.

On ističe da se očekivao tešku prvu godinu u Seriji A.

„Nijesam mislio da će biti još teže, ali nije bilo lako. Znao sam da će biti poteškoća. Ali, navijači su bili sjajni, a klub je uradio sve što je mogao. Za mene je Serija A sjajno i interesantno prvenstvo. Najljepše je kad se još ne zna ko će osvojiti Skudeto, ko će u Ligu šampiona ili Ligu Evrope“, zaključio je Luis Enrike.

Mediji u Italiji tvrde da Luis Enrike, svojom voljom, neće ostati, u Romi. Portugalska A Bola je objavila da će Andre Viljaš-Boaš preuzeti rimski klub, zbog čega je, navodno, već odbio ponudu Valensije.

Viljaš-Boaš je prvi prvi pik direktora Rome Franka Baldinija još prošlog ljeta, ali je otkupna klauzila Porta od 15 miliona bila prevelika za Romu, ali ne i za Čelzi Romana Abramoviča.

Roma je trenutno osma na tabeli sa 52 boda i van mjesta koje vodi u Ligu Evrope. U slučaju da se ne plasira u Ligu Evrope, Roma će prvi put nakon 15 godina propustiti evropske kupove.

Bonus video: