Rosi: Žao mi je, ali ne dam na sebe i porodicu

Pojedini italijanski mediji objavili su da je Ljajić prilikom izlaska sa terena pomenuo i Rosijevog sina koji je obolio od Daunovog sindroma.
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.05.2012. 11:06h

Doskorašnji trener Fiorentine Delio Rosi rekao je danas da žali zbog incidenta u kojem je udario igrača Adema Ljajića, ali da zahtijeva poštovanje prema klubu i svojoj porodici.

"Žao mi je, izvinjavam se navijačima Fiorentine, igračima, klubu i Ljajiću. Moj gest je bio sraman, ali razumljiv sa ljudske strane. Nikada u karijeri nisam udario nekoga, ali zahtijevam da poštovanje prema meni i mom radu, prema ekipi i naročito mojoj porodici. Ako neka dira u ta osjećanja, onda nije dobro. Da, povrijeđena su mi ta osjećanja. Rekoše da sam trebao biti lukaviji i to uraditi u svlačionici. Ponavljam, moj potez je bio zaista ružan, i nije bitno što se dogodilo pred kamerama, a ne u svlačionici”, rekao je Rosi italijanskim medijima.

On je u srijedu uveče na meču sa Novarom (2:2) nekoliko puta udario Ljajića koji je izlazio sa terena i ironično aplaudirao treneru.

Iste večeri uprava kluba je smijenila Rosija, a pojedini italijanski mediji objavili su da je Ljajić prilikom izlaska sa terena pomenuo i Rosijevog sina koji je obolio od Daunovog sindroma.

Delio Rosi je dodao da za sebe nikad nije mislio “da je Papa”.

“Ali, pitajte one koje sam trenirao, djecu i igrače, is trance, da li sam na nekoga digao ruku. Nikada, nijesam digao ruku ni na moju djecu. Ipak, neke granice moraju da postoje. Ako mi neko pominje porodicu, ne mogu da se pravim da nisam čuo. Pogriješio sam i platiću cijenu za svoje postupke ", dodaje Rosi.

"Teško mi je što sam ovdje u ovom trenutku. Došao sam da se pozdravim sa Firencom, kao kada sam dolazio ovdje. Hvala porodici Dela Vale koja mi je dala priliku da živim ovu lijepu avanturu u Fiorentini”, kazao je Rosi.

U prvim reakcijama nakon incidenta Rosi se našao na žestokom udaru kritike javnosti i kolega.

"Javilo se mnogo lažnih moralista da pričaju o incidentu, a da prethodno nisu čuli moju stranu priče, i da me ne poznaju kao čovjeka. Postoji jedna izreka koja kaže da prvo morate da hodate u nečijim cipelama dva dana kako bi mogli da sudite o toj osobi. Nekada riječi nanose veće rane od mača. Nikada u životu nisam podigao ruku ne svoje ili tuđe dijete”, istakao je bivši trener “ljubičastih”.

Rosi je zbog incidenta dobio tri meseca suspenzije, dok je Fiorentina kaznila Lajića neigranjem do kraja sezone.

Disciplinski organi Serije A kaznili su Fiorentinu sa 15.000 eura, jer su navijači na meču sa Novarom vrijeđali Ljajića na nacionalnoj osnovi, nazivajući ga “Ciganinom”.

Bonus video: