Rosiju tri mjeseca suspenzije, Ljajiću dvije utakmice

jajić i Rosi sukobili su se prvo verbalno, a potom i fizički u 32. minutu utakmice protiv Novare (2:2), kada je 51-godišnji strateg zamijenio 20-godišnjeg fudbalera.
0 komentar(a)
Rosi, Foto: REUTERS
Rosi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 03.05.2012. 18:48h

Fudbalski trener Delio Rosi kažnjen je danas sa tri mjeseca suspenzije zbog fizičkog napada na Adema Ljajića tokom jučerašnje utakmice 36. kola prvenstva Italije, dok reprezentativac Srbije neće igrati za Fiorentinu do kraja sezone.

Odluku o suspenziji dojučerašnjeg trenera Fiorentine donijela je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Italije, dok je Ljajića kaznio klub. On će, kako su prenijeli italijanski mediji, biti i novčano kažnjen.

Ljajić i Rosi sukobili su se prvo verbalno, a potom i fizički u 32. minutu utakmice protiv Novare (2:2), kada je 51-godišnji strateg zamijenio 20-godišnjeg fudbalera.

Reprezentativac Srbije ironičnim aplauzom pozdravio je odluku trenera, poslije čega je uslijedila prepirka, a onda je Rosi nasrnuo na Ljajića.

U čitavu gužvu umiješali su se članovi stručnog štaba i rezervni igrači Fiorentine, koji su uspjeli da ih razdvoje.

Rosi je sinoć dobio otkaz, a njega će na klupi "ljubičastih" do kraja sezone zamijeniti Vinćenco Gverini.

Do kraja sezone u italijanskoj Seriji A ostala su još dva kola, a 15-plasirana Fiorentina igraće u gostima kod Lećea i na svom terenu sa Kaljarijem.

Klubu iz Firence potreban je jedan bod u tim utakmicama da bi obezbijedio opstanak.

Bonus video: