Manćini: Meč sa Njukaslom biće teži od derbija sa Junajtedom

„Njukasl će biti naša najteža utakmica, teža i od okršaja sa Junajtedom. Čudno je, ali je stvarno tako”, naglasio je Manćo
0 komentar(a)
Manćini, Foto: REUTERS
Manćini, Foto: REUTERS
Ažurirano: 03.05.2012. 09:38h

Roberto Manćini je uvjeren da će Mančester junajted slaviti u preostala dva meča Premijer lige, i smatra da je nedjeljno gostovanje Sitija u Njukaslu važno za njegov tim kao da je u pitanju finale Lige šampiona.

„Svrake” su sinoćnjom velikom pobjedom na gostovanju Čelziju (2:0) ostale u borbi za 3. i 4. mjesto, ali im je neophodan trijumf i nad liderom ako žele da nastave trku sa Arsenalom i Totenhemom.

Manćini je zbog toga ubijeđen da će meč na „Sports dajrekt areni” (eks Sent Džejms park) biti teži za njegov tim nego derbi sa Junajtedom.

„Njukasl će biti naša najteža utakmica, teža i od okršaja sa Junajtedom. Čudno je, ali je stvarno tako”, naglasio je Manćo.

Italijanski stručnjak je podsjetio na sjajne rezultate „svraka” i pohvalio kolegu Alana Pardjua.

„Njukasl ima fantastičnu sezonu i bori se za Ligu šampiona. Njegov menadžer je jedan od najboljih na Ostrvu i čeka nas paklena utakmica. Ovo je naše novo finale Lige šampiona. Prvo je u nedjelju, a drugo protiv KPR-a. Moramo da održimo visok nivo koncentracije do 13. maja”.

Građani su oteli prvo mjesto gradskom rivalu, koji je nedavno imao osam bodova prednosti, ali Manćini upozorava igrače.

„Ništa još nismo uradili. Na vrhu smo, ali moramo da dobijemo još dvije utakmice. Srećni smo zbog naših navijača što smo u ovakvoj situaciji, ali oni moraju da shvate da još nismo prvaci. Neophodan nam je mir, kako bismo se fokusirali na preostala dva meča”.

Slučajno ili ne, serija pobjeda Sitija uslijedila je nakon povratka Karlosa Tevesa u startnu postavu. Apač je bio u svađi sa Manćinijem, koji ga je potpuno otpisao, ali je promijenio odluku.

Sada ne bi imao ništa protiv njegovog ostanka na „Etihadu”.

„Zašto da ne”, odgovorio je bivši trener Intera na pitanje da li će Teves ostati. „Ima ugovor i dobar je igrač. Sada, ipak, sve misli moramo da usmjerimo ka meču sa Njukaslom.”

Bonus video: