Pioniri Budućnosti osvojili Kup Crne Gore

Tri pogotka za „plavo-bijele“ u ubjedljivoj pobjedi postigao je Marko Burzanović, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Perović i Orlandić.
0 komentar(a)
Kadeti, Foto: FSCG
Kadeti, Foto: FSCG
Ažurirano: 02.05.2012. 19:38h

Pioniri Budućnosti osvojili su Kup Crne Gore - izabranici Slavka Vlahovića su u finalnom meču odigranom na trening kampu Fudbalskog saveza savladali vršanjake iz Igala rezultatom 5:0.

Tri pogotka za „plavo-bijele“ u ubjedljivoj pobjedi postigao je Marko Burzanović, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Perović i Orlandić.

Budućnost je u finalnom meču bila mnogo konkretnija od Igala, što je rezultiralo sa pet pogodaka i velikim brojem prilika pred golom tima koji je slavio u Kup takmičenju Južne regije.

Nakon nekoliko propušteni prilika u uvodnom dijelu utakmice Marko Burzanović je u 19. minutu lijepim udarcem sa 12-13 metara pogodio suprotan ugao protivničkog gola i donio prednost svom timu. Do odlaska na odmor Budućnost je uspjela da duplira prednost. Grešku Igala na sredini terena iskoristio je Mihailo Prelević – napadač „plavo-bijelih“ prihvatio je loptu na 40 metara od gola, izbacio iz igre čuvaca i završio akciju preciznim udarcem lijevom nogom.

Nastavak susreta donio je još efikasniju igru Budućnosti, koja je do trećeg pogotka došla u 44. minutu. Nakon dobre akcije i pravovremenog dodavanja Perovića, strijelac prvog pogotka Marko Burzanović našao se na pravom mjestu i poslao loptu u nebranjenu mrežu. Isti igrač je samo četiri minuta kasnije kompletirao het-trik – nakon dobrog dodavanja mladi napadač Budućnosti odličnim driblinzima izbacio je iz igre dva čuvara i poslao loptu iz leđa golmana Igala.

Konačan rezultat susreta postavio je rezervista Vuk Orlandić koji je tri minuta nakon što je ušao u igru iskoristio priliku koja mu se ukazala i jakim udarcem po peti put zatresao mrežu protivnika.

Bonus video: