Vučinić za titulu protiv bivšeg kluba, Jovetić na klupi zbog umora

Juventus, koji je jednom rukom već prigrabio Skudeto, dočekuje Leće. U slučaju trijumfa, četi Antonija Kontea u posljednja dva kola biće potrebna samo jedna pobjeda za titulu
0 komentar(a)
Vučinić, Foto: BETA/AP
Vučinić, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 02.05.2012. 16:15h

Večeras se igraju mečevi 36, vanrednog kola u Seriji A, nakon kojeg će biti mnogo toga jasnije.

Juventus, koji je tri kola prije kraja jednom rukom već prigrabio Skudeto, igra na svom terenu protiv Lećea. U slučaju trijumfa, četi Antonija Kontea u posljednja dva kola biće potrebna samo jedna pobjeda za istorijsku, 29. titulu.

"Gazeta delo sport" piše da je Mirko Vučinić zabetoniran u timu protiv svog bivšeg kluba, a da Konte još traži njegovog partnera u napadu. Favorit je Kvaljarela, a možda počne i Borijelo, koji je postizao golove na dva posljednja meča.

Vučinić u top-formi dočekuje finiš šampionata, a osam golova koje je postigao ove sezone ne odslikavaju kompletan doprinos koji je pružio u sjajnim partijama torinskog kluba. Crnogorski kapiten se, prije svega, istakao asistencijama, po čemu vodi u Seriji A.

Kiksu Juventusa očajnički se nada Milan, koji na "San Siru" dočekuje Atalantu.

Fiorentina je pobjedom protiv Rome u Rimu prije dva kola maltene obezbijedila opstanak, pa će trener Delio Rosi dozvoliti sebi luksuz da najboljeg igrača i strijelca - Stevana Jovetića, ostavi na klupi za rezerve.

"Umoran je i treba mu predah", piše "Gazeta delo sport".

Jovetić je ove sezone već dao 14 golova za Fiorentinu i najzaslužniji je što će klub iz renesansnog grada prebroditi turbulentnu sezonu.

Zahuktava se borba za 3. poziciju koja donosi Ligu šampiona (Napoli je dobio sinoć, večeras igraju Lacio, Inter i Udineze), ali i za opstanak.

Đenova ima veliku šansu da trijumfom nad Kaljarijem, u slučaju poraza Lećea u Torinu, napravi veliki korak ka opstanku.

Sve utakmice počinju u 20.45.

Parovi:

Milan - Atalanta

Katanija - Bolonja

Đenova - Kaljari

Parma - Inter

Juventus - Leće

Fiorentina - Novara

Lacio - Sijena

Ćezena - Udineze

Utorak:

Napoli - Palermo 2:0 (2:0)

Kjevo - Roma 0:0

Bonus video: