Austrijski ministar bojkotuje utakmicu sa Ukrajinom

Austrijanci žele da na taj način upute jasan signal o tome šta misle o političkoj situaciji u zemlji koja je jedan od domaćina Evropskog prvenstva...
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.05.2012. 13:08h

Austrijski ministar odbrane i sporta Norbert Daraboš odlučio je da bojkotuje prijateljsku utakmicu između fudbalskih reprezentacija Austrije i Ukrajine, koja je zakazana za 1. jun u Inzbruku i na taj način uputi jasan signal o tome šta misli o političkoj situaciji u zemlji koja je jedan od domaćina Evropskog prvenstva.

Iz njegovog kabineta istovremeno je saopšteno da nije bilo nikakvih planova da Daraboš posjeti Ukrajinu tokom šampionata Evrope.

Fudbalski savez Austrije (OFB) će i pored brojnih diskusija u svijetu organizovati taj prijateljski meč.

"Radi se o sportskoj, a ne političkoj manifestaciji", rekao je portparol OFB Volfgang Graman.

On je, u izjavi APA, dodao da su austrijskoj reprezentaciji potrebne prijateljske utakmice uoči starta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i naglasio da se nijedan fudbalski savez ne može kažnjavati na taj način.

I Poljska i Ukrajina, dvij zemlje koje su domaćin Evropskog prvenstva, pripremaće se u Austriji.

Poljaci su već stigli u Linc i odigraće tri prijateljske utakmice, dok Ukrajina krajem mjeseca dolazi u Valce.

Njemački političari zbog aktuelne političke situacije u Ukrajini, prije svega sa bivšom premijerkom Julijom Timošenko koja je u zatvoru, zaprijetili su da će povući svoju reprezentaciju sa ovog takmičenja.

Bonus video: