Hodžson: Ja sam privilegovan

"Jedva čekam da počnem da radim i nadam se da će svi stati uz tim", rekao je 64-godišnji Hodžson, aktuelni trener Vest Bromvič Albiona, koja će napustiti na kraju sezone.
0 komentar(a)
Roj Hodžson, Foto: Beta AP
Roj Hodžson, Foto: Beta AP
Ažurirano: 01.05.2012. 18:00h

Engleska je danas i zvanično dobila novog selektora – Roj Hodžon je na predstavljanju rekao da je to najvažniji posao u domaćem fudbalu i pozvao je javnost da mu pruži podršku.

"Ovo je najvažniji posao u engleskom fudbalu, a ja sam privilegovan što mogu da ga preuzmem. Jedva čekam da počnem da radim i nadam se da će svi stati uz tim", rekao je 64-godišnji Hodžson, aktuelni trener Vest Bromvič Albiona, koja će napustiti na kraju sezone.

Naslijedio je Fabija Kapela, koji je otišao u februaru zbog spora sa nacionalnim savezom oko oduzimanja kapitenske trake Džonu Teriju.

Hodžson je potpisao ugovor na četiri godine, što znači da će biti na čelu ekipe i za Svetsko prvenstvo 2014. i Evropsko 2016. Vodiće Englesku na Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj.

"Nadajmo se da će svi stati uz nas i pobrinuti se da radimo kao tim i postignemo rezultate koje u Engleskoj svi očekuju i žele", rekao je Hodžson.

Hodžson je do sada bio selektor Švajcarske, Finske i Ujedinjenih Arapskih Emirata. U klupskom fudbalu radio je u Engleskoj, Švedskoj, Danskoj, Norveškoj, Švajcarskoj i Italiji, u kojoj je dva puta bio na čelu Intera. U Engleskoj je vodio Fulam, Liverpul, Blekburn, Bristol siti…

Glavni favorit za selektorsku funkciju od februara bio je Hari Rednap, a neki igrači su ga javno podržali.

"Svaki trener treba da osvoji igrače. Nije mi prvi put da se nađem u grupi koju ne poznajem, ali moja biografija navodi da sam se dobro snalazio u tim situacijama. Svaki trener na novom poslu treba da bude siguran da su igrači uz njega, ujedinjeni u jednom cilju. Mi smo Engleska, fudbalski tim Engleske. Zanimamo mnoge. Nosim veliku odgovornost, ali i igrači takođe", rekao je Hodžson, koji će na klupi Engleske debitovati 26. maja na prijateljskom meču protiv Norveške u Oslu.

Bonus video: