Budućnost protiv Mladosti bez prisustva publike

Komisija je pokrenula postupak protiv FK Budućnost zbog nereda koji su izazvali njeni navijači, ali i protiv domaćina, FK Grbalj, zbog loše organizacije meča.
52 pregleda 0 komentar(a)
Policija, Foto: Savo Prelević
Policija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.05.2012. 18:06h

Budućnost će najmanje jednu utakmicu na domaćem terenu igrati pred praznim tribinamma - epilog je incidenata u Radanovićima prošle subote, gdje su se “varvari” kamenovali sa policijom i domaćim navijačima.

Discpilinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore je, shodno članu 127 disciplinskog pravilnika, donijela odluku kojom se zabranjuje prisustvo publike na utakmici na kojoj je Budućnost domaćin, sve do donošenja odluke Disciplinske komisije FSCG.

U saopštenju se još navodi da suspenzija teče od dana donošenja odluke, te da žalba nije dopuštena.

To znači da će podgorički klub u subotu protiv Mladosti biti lišen podrške svojih navijača, a moguće i na još nekom meču pod Goricom do kraja sezone. Budućnosti je ostalo da odigra kod kuće protiv Mladosti (subota), Zete (12. maja), Rudara (26. maja) i Lovćena (30. maja).

Komisija je takođe pokrenula postupak protiv FK Budućnost “zbog nereda koji su izazvali njeni navijači”, ali i protiv domaćina, FK Grbalj, “zbog loše organizacije meča”.

U velikim neredima tokom drugog poluvremena meča Grbalj - Budućnost prošle subote, povrijeđena su dva navijača i jedan policajac. Jedan navijač je povrijeđen kamenicom u glavu, a drugi (gostujući) je staradao od policijskog pendreka, zbog čega mu je u kotorskoj bolnici pružena prva pomoć.

Na neasfaltiranom parkingu ispred stadiona Grblja je pod kišom kamenica oštećeno i nekoliko automobila. Do sukoba je došlo kada su se gostujući navijači sporečkali sa policijom i domaćim pristalicama oko najobičnije fudbalske lopte, koja je doletjela na tribinu a “varvari” je smjestili u svoj autobus. Nakon toga nastao je opšti metež koji je, uz jedan 20-minutni prekid, trajao tokom drugog poluvremena.

I bez podrške navijača, Budućnost ne bi trebalo da ima problema da u subotu savlada Mladost i devetom uzastopnom pobjedom izjednači rekord crnogorskog šampionata po broju vezanih trijumfa. Taj rekord drži, takođe, podgorički klub i ostvaren je u prvom dijelu sezone 2009/10. kada je trener bio Mihailo Ivanović.

Dio “varvara” će ionako putovati u Đer, na prvi meč ženskog finala Lige šampiona u rukometu. Što se tiče publike na Zapadu - ona je ove sezone bila toliko “brojna” da se njen nedostatak ne može nazvati velikim hendikepom.

Šest kola prije kraja sezone Budućnost ima tri boda više od Rudara i međusobni duel sa Pljevljacima na svom stadionu.

Bonus video: