Savićević: Prije šest godina Milanu sam nudio Jovetića

Pokazao je veliki kvalitet, a setite se samo utakmice protiv Liverpula u Ligi šampiona", podsjetio je Savićević na dva gola Jovetića u pobjedi Fiorentine 2009. godine.
0 komentar(a)
jovetić, Foto: Savo Prelević
jovetić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.05.2012. 14:08h

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević kazao je da je prije šest godina savjetovao sportskog direktora Milana da dovede napadača Stevana Jovetića, ali da u trofejnom klubu nisu poslušali njegov prijedlog, prenijeli su danas italijanski mediji.

"Prije šest godina savjetovao sam (sportskog) direktora Arijeda Brajdu da kupi Jovetića. Nije me poslušao...", rekao je bivši fudbaler Budućnosti, Crvene zvezde, Milana i Rapida.

Jovetić je ove sezone jedan od najboljih igrača Fiorentine, u koju je došao 2008. godine iz Partizana, a internet sajtovi koji se bave procjenom vrijednosti fudbalera navode da cijena reprezentativca Crne Gore iznosi oko 20 miliona eura.

"On može da igra u bilo kom klubu na svijetu. Pokazao je veliki kvalitet, a setite se samo utakmice protiv Liverpula u Ligi šampiona", podsjetio je Savićević na dva gola Jovetića u pobjedi Fiorentine nad engleskim klubom 2009. godine.

"Govorimo o ogromnom talentu. Njegova budućnost zavisiće od odluke Fiorentine u prelaznom roku", dodao je Savićević.

Jovetić je zbog povrede propustio prošlu sezonu, a ove je u 27 utakmica italijanske Serije A postigao 14 golova.

Bonus video: