Junajted pao na "Itihadu": Siti je lider!

Jedini gol na meču postigao je Vensan Kompani u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Siti do kraja gostuje Njukaslu i dočekuje KPR...
0 komentar(a)
Kompani, Foto: Beta/AP
Kompani, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.04.2012. 21:28h

Od veličine Mančester junajteda u najvažnijem meču u sezoni nije viđeno ništa, pa je smjena na vrhu Premijer lige bila neminovna - Siti je slavio u gradskom derbiju (1:0) i dva kola prije kraja, uz isti broj bodova, preuzeo prvo mjesto na tabeli.

Ser Aleks Ferguson je, uprkos drugačijim najavama, „parkirao autobus” protiv „građana”, svjesno je želio da ide na remi, ali je nakon meča vjerovatno prvi put u karijeri sam sebi morao da prizna da je promašio sve...

Sitiju je tako u velikom derbiju bio dovoljan i jedan gol (pogodak Vensana Kompanija u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena), jer „đavoli” nisu uradili ništa za 90 minuta, Vejn Runi nije ni postojao na terenu, pa je Junajted nikad bliže da sezonu završi bez trofeja (istina, osvojio je Komjuniti šild u avgustu prošle godine).

Siti, s druge strane, ima sve u svojim rukama, a Roberto Manćini, želio ili ne, mora da prihvati činjenicu da je njegov tim sada favorit za titulu.

Ipak, nakon utakmice je nastavio sa starom pričom.

"Ovo ne mijenja ništa, Junajted je makar do nedjelje u prednosti. Nemam puno tga da kažem, sve se vidjelo - Junjated se branio sa 10 igrača, nije stvorio nijednu šansu, a mi smo zaista odigrali odličan meč", istakao je Manćini.

Njegov tim do kraja ima gostovanje Njukaslu, kojem trebaju bodovi za plasman u Ligu šampiona, potom dočekuje KPR (bori se za opstanak), ali sada zaista malo ko vjeruje da „građani” mogu da upropaste ovu šansu i da izgube titulu koju čekaju od 1968. godine...

Garet Beri je odigrao utakmicu karijere (proglašen za najboljeg aktera), a nakon velike pobjede se već okrenuo Njukaslu.

"Na dva koraka smo od titule, ali nas čeka težak posao do kraja. Najvažnije je da sami odlučujemo o tituli, vjerujem da je ovo naša sezona", kazao je Beri.

Ako dva tima na kraju budu imala isti broj bodova, Siti je u prednosti - trenutno ima za osam golova bolju gol razliku od Junajteda.

"Ne mogu da se žalim na rezultat, pobijedio je bolji tim u ovoj utakmici. Siti se sada pita i jasno je da je favorit. Nismo smjeli da dođemo u ovu situaciju", rekao je Ferguson.

Bonus video: