Murinjo zove Ibrahimovića u Madrid

"Želiš li da dođeš u Real Madrid? Ako hoćeš, pripremaj se. Ja ću da uradim sve ostalo", navodno je u tom telefonskom razgovoru rekao Murinjo Ibrahimoviću...
0 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Beta/AP
Ibrahimović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.04.2012. 19:08h

Žoze Murinjo je spremio bombu za narednu sezonu - želi da dovede Zlatana Ibrahimovića u Real, objavio je madridski "Konfidensijal".

Ovaj list navodi da je Portugalac zvao telefonom Šveđanina...

"Želiš li da dođeš u Real Madrid? Ako hoćeš, pripremaj se. Ja ću da uradim sve ostalo", navodno je u tom telefonskom razgovoru rekao Murinjo Ibrahimoviću.

"Konfidensijal", međutim, nije istakao šta je odgovorio napadač Milana, ali je sada makar jasno ko je glavna meta "merengesa" za ljetnji prelazni rok.

Italijanski mediji, s druge strane, ističu da bi Milan mogao da u zamjenu za Ibrahimovića dobije Kaku ili Gonzala Iguaina.

Murinjo nikada nije krio oduševljenje Ibrahimovićem, sarađivali su i u Interu, prije nego je sjajni napadač odlučio da ode u Barselonu.

Ibrahimović je više puta rekao da želi da ostane u Milanu makar još dvije sezone, ali sve bi moglo da se promijeni ako Silvio Berluskoni zaista odluči da angažuje Pepa Gvardiolu za trenera. Taj potez bi gotovo sigurno "otjerao" Ibru sa "San Sira" ako se zna kakvu istoriju ima sa trenerom Barselone.

"Ili Gvardiola ili ja", navodno je Ibrahimović rekao Berluskoniju prije nekoliko dana.

Bonus video: