Hodžson preuzima Englesku

Očekuje se da sadašnji menadžer VBA preuzme Albion najkasnije za 48 časova, prenosi BBC...
0 komentar(a)
Hodžson, Foto: Reuters
Hodžson, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.04.2012. 16:58h

Menadžer VBA Roj Hodžson odjednom je postao jedina opcija Fudbalske asocijacije Engleske (FA) i očekuje se da u narednih 48 časova bude promovisan u novog selektora Albiona, prenosi BBC.

Hodžson je danas stigao na "Vembli" i počeo pregovore, a prije toga se obratio novinarima iz automobila.

"Bila bi mi čast da postanem novi selektor Engleske. Ovo je za mene novost, do prije nekoliko dana nisam ni razmišljao o ovom poslu. Stvarno sam zatečen", rekao je Hodžson.

Engleski mediji ističu da je stvar praktično gotova, jer FA i nema drugu opciju pored Hodžsona.

"Roj je jedini kandidat i želimo da završimo pregovore s njim što je prije moguće", rekao je predsjednik FA Dejvid Bernstin.

Bernstin je otkrio da je VBA dao zeleno svijetlo FA da počne pregovore sa Hodžsonom, kojem ugovor sa timom iz Birmingema ističe u junu.

Sada je pitanje šta se odjednom dogodilo sa Harijem Rednapom?

Menadžer Totenhema je od odlaska Fabija Kapela bio prva (mnogi su mislili i jedina) opcija FA Engleske i bilo je samo pitanje dana kada će da postane selektor.

"Nema nikakvih problema. Želim Hodžsonu sve najbolje, on je sjajan čovjek i trener. Nemam nikakvu primjedbu na to što će da bude novi selektor. Drago mi je što ostajem u Totenhemu", kazao je Rednap.

Hodžson, inače, ima dovoljno selektorskog iskustva - od 1992. do 1995. je bio na klupi Švajcarske, potom u Emiratima, a godinu je radio i kao selektor Finske.

Bonus video: