Radulović: Čuvaćemo se bočnih vjetrova

"Mi iz stručnog štaba, naši fudbaleri i sportski direktor kluba smo 24 časa u fudbalu, ne interesuju nas priče koje nemaju osnova", kazao je Radulović.
0 komentar(a)
Mijo_3, Foto: S.PRELEVIĆ
Mijo_3, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 30.04.2012. 09:08h

Budućnost je na liderski način završila posao u Grblju (slavila sa 4:0), ali je ubjedljiva pobjeda ostala u sjenci ružnihdešavanja, teškog incidenta - sukoba “varvara” sa policijom, a potom i domaćim navijačima. Nekoliko povrijeđenih navijača i na desetine oštećenih automobila u potpunosti su gurnule fudbal u drugi plan. No, nezadovoljstvo “varvara” imalo je i drugu dimenziju - najvatrenije pristalice Budućnosti prozivali su i vrijeđali kapitena svog kluba Dragana Boškovića, uz teške optužbe - da je namjestio odnosno pokušao da namjesti meč protiv Dečića u prošlom kolu (lider je slavio sa 3:1 pod Goricom).

Podgorički tim je protiv Tuzana vodio sa 1:0 nakon prvih 45 minuta iako je po kuloarima uveliko kružila kladioničarska verzija da će domaćin slaviti, ali uz remi na poluvremenu...

"Bio bih srećan kada bih mogao da analiziram dobar fudbal, ali sigurno da je nakon svega ostao opor ukus. Maskimalno smo koncentrisani na rad i igru i ne smijemo da dozvolimo da nas poremete priče “rekla-kazala”, želim da se sačuvamo od nekih bočnih vjetrova. Svaka čast navijačima za ono što su pružili u dosadašnjem dijelu sezone, ali moram da primijetim da je posijan crv sumnje. Ovo je mnogo ružna situacija iz koje moramo da se izdignemo", kazao je Radulović.

A da je u Budućnosti pritisak javnosti veći nego u ostalim klubovima, potvrdio je i detalj iz Grblja - navijači su ne samo vrijeđali kapitena, već su sredinom prvog poluvremena dvojica njih došla blizu klupe Budućnosti i zatražili od Radulovića da zamijeni Boškovića. “Ovo pokazuje svu težinu kada nosite dres, ili vodite Budućnost”, komentarisao je Radulović neposredno po završetku subotnjeg okršaja...

"Lično, ne osjećam pritisak, ali takve stvari nameće okolina koja je van fudbala. Mi iz stručnog štaba, naši fudbaleri i sportski direktor kluba smo 24 časa u fudbalu, ne interesuju nas priče koje nemaju osnova. A podsjećam da je Bošković naš kapiten, najbolji igrač lige, reprezentativac... Trener ne može da vodi politiku kluba, ali svi moramo da se izdignemo iz ove situacije. Ni trener, ni bilo koji pojedinac nije iznad kluba.

Ali, najgora stvar je kada bismo vodili računa o nekim pričama koje nemaju nikakvog osnova. Grbalj je završen i sada se okrećemo gradskom derbiju protiv Mladosti. Zadovoljan sam kako je ekipa odreagovala, što smo ostali na “plus tri” na tabeli. Drago mi je i što je u Radanovićima na terenu sve proteklo kako treba", dodao je trener Budućnosti.

Grbalj je arhiviran, a ostaje da se vidi kako će najvatreniji navijači “tretirati” Boškovića u narednom periodu...

"Optimista sam, riješiće se sve, to sigurno nisu pravi navijači kluba. Za utorak je zakazan i neki sastanak, svi treba da znamo gdje nam je mjesto", zaključio je Radulović.

Izvinjenje iskrenim ljubiteljima fudbala

Radulović je posebno apostrofirao svoje izvinjenje fudbalskoj javnosti...

"Žao mi je što se sve desilo na terenu na kom smo uvijek na maksimalno korektan način prihvaćeni. Izvinjavam se pravim ljubiteljima fudbala zbog onoga šta se desilo u subotu", rekao je trener Budućnosti.

Bonus video: