Pujol: Gvardiola je promijenio fudbal

"Nije lako biti trener najboljeg kluba na svijetu i 24 sata misliti samo na fudbal", objasnio iskusni defanzivac
0 komentar(a)
Pujol, Foto: Beta/AP
Pujol, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.04.2012. 10:52h

Karles Pujol, kapiten Barselone, nije krio razočarenje što je Pep Gvardioa odlučio da nakon četiri godine napusti klupu još uvijek aktuelnog španskog i evropskog prvaka.

Iskusni defanzivac smatra da je trofejni stručnjak promijenio istoriju fudbala i da će mu kao igrač i kao čovjek vječno biti zahvalan.

“Pep je promijenio ovu igru, njegova fudbalska filozofija i sve što je uradio ostaće zauvijek zapisani u istoriju. Biću mu vječno zahvalan što sam bio dio toga”, rekao je Pujol za španske medije.

On je dodao da bi prije samo sedam dana sve što ima stavio na to da će Gvardiola ostati, ali poslije poraza od Reala i Čelzija, i svega što je rečeno, rastanak je, nažalost, bio neminovan.

“Nije lako biti trener najboljeg kluba na svijetu i 24 sata misliti samo na fudbal. Naša sreća je što će nam novi šef biti Tito Viljanova, čovjek koji pet godina radi sa Pepom, zna sistem i sada moramo da nastavimo putanjom koju nam je Gvardiola označio”, zaključio je Pujol.

Gvardiola je u petak saopštio da će na kraju sezone, poslije četiri godine i 13 osvojenih trofeja napustiti mjesto trenera Barselone.

Na toj fukciji zamijeniće ga njegov dosadašnji pomoćnik Tito Viljanova, koji je sa Pepom došao iz Barselone B.

Bonus video: