Vučinić: Žrtvujem se za ekipu

"Konte je učinio da se osjećam važnim u Juventusu, ali to važi i za sve ostale igrače. Ovi rezultati su, po meni, plod takvog rada", kaže Mirko
59 pregleda 0 komentar(a)
Mirko Vučinić, Foto: Reuters
Mirko Vučinić, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.04.2012. 08:28h

Malo golova (šest), ali je svaki bio presudan. Nije rasan strijelac, ali Juventus više ne može bez njega.

Ovako Gazeta delo sport opisuje Mirka Vučinića nakon pobjede protiv Ćezene, u kojoj je crnogorski reprezentativac glavom asistirao Marku Borijelu za pobjedonosni gol protiv Ćezene, kojim je Juventus zadržao tri velika boda prednosti u odnosu na Milan u trci za Skudeto, četiri kola prije kraja Serije A. U toj akciji je izgledalo da se vratilo vrijeme kada su obojica, ne tako davno, nosili dres Rome.

"Nema potrebe da se govori o mojoj asistenciji, jer je, u svakom slučaju, bilo teško pogoditi sa te pozicije. Marko je, međutim, odlično reagovao, i svi smo mu zahvalni na tome. To je važan gol u borbi za titulu, ali ne treba zaboraviti da imamo još četiri utakmice, koje su, po meni, i najteže. Svjesni smo naše snage, ali moramo da idemo od utakmice do utakmice. Imamo tri boda prednosti, tako da sve zavisi od nas", rekao je Vučinić u intervjuu za italijanski Skaj sport.

Vučinić je sada prvi asistent Serije A, sa osam uspješnih asistencija, ispred saigrača Pirla, Kasana (Milan) i Mikolija (Palermo), koji imaju po sedam.

Na pitanje kada su shvatili da mogu do titule, da li, možda nakon gola Del Pjera iz slobodnog udarca protiv Lacija (2:1), ili remija sa Milanom na “San Siru”, Vučinić je odgovorio:

"Ne, shvatili smo to još ranije, jer smo i protiv Intera, za kojeg smatram da je velika ekipa, igrali odlično, kao i sa Laciom u gostima. Vremenom, iz meča u meč, uvidjeli smo da smo jak kolektiv, jaka ekipa".

Vučinić ne želi da prognozira da li je Juventus spreman za veliki povratak i u Ligi šampiona.

"Sada smo skoncentrisani na prvenstvo, o tome ćemo razmišljati iduće sezone".

Vučinić nikada nije osvojio Skudeto, sa Romom je dva puta uzeo samo Kup Italije, premalo s obzirom na talenat crnogorskog asa.

"Bio sam dva-tri puta blizu titule. Ali, kad ne osvojiš trofej, što kaže Konte, niko se toga ne sjeća".

U Romi je, pretprošle sezone, imao sličan finiš sezone, u borbi sa Interom za titulu.

"Nadam se da će jedina razlika na kraju biti što će Juventus osvojiti titulu, pošto sa Romom to nijesam uspio".

Po dolasku u Torino, prošlog ljeta, nakon pet sezona u Romi, Vučinić je izjavio da treba da povrati malo osmijeha, mirnoće i vedrine. Trener Juventusa Antonio Konte mu je, kako kaže, u tome puno pomogao.

"On je važna ličnost, ne samo za mene, već za čitavu ekipu. Konte je učinio da se osjećam važnim u Juventusu, ali to važi i za sve ostale igrače. Ovi rezultati su, po meni, plod takvog rada".

Konte je prošlog ljeta rekao da “Vučinić ima puno kvaliteta, ali da ima i neke koji tek treba da se otkriju”.

"Zahvaljujući njemu, otkrio sam da mogu da trčim kao lud. Malo pomalo, vidjećemo da li će iskočiti još neki novi kvalitet", uz osmijeh će Vučinić.

Na opasku da je Dejan Savićević za njega rekao da je klasični napadač, a da je tokom ove sezone igrao u drugačijoj ulozi, Vučinić kaže:

"Ove godine su izostali golovi, ali je najvažnije da smo prvi i da ide ekipi".

Ako su izostali golovi, nije falilo požrtvovanja, što mu se posebno cijeni.

"Žrtvujem se zato što ovdje svi zajedno udišemo vazduh, predivan smo kolektiv. Kao što se ja žrtvujem, tako se žrtvuju i ostali za mene", kazao je Vučinić.

Na konstataciju da se u Italiji često komentariše da je utisak da Mirko ponekad djeluje bezvoljno na terenu, odsutno, rođenin Nikšićanin odgovara:

"To sam, jednostavno, ja, tako sam stvoren. Ponekad i ja, kada se pogledam na televiziji, pomislim istu stvar. Ali, ponavljam, to je moj način postojanja. Samo izgleda da sam odsutan", zaključio je Vučinić.

Bonus video: