Preporod, pa preokret Zete u drugom poluvremenu

Zeta je u nastavku popravila igru, a veliki dio posla obavili su Goran Burzanović (ne samo zbog dva pogotka), te Zarija Peličić koji je ušao u igru početkom drugog poluvremena
63 pregleda 0 komentar(a)
Goran Burzanović, Foto: Zoran Đurić
Goran Burzanović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.04.2012. 08:51h

Cetinjani su dva puta vodili, a Zeta na kraju preokretom stigla do važnih bodova u trci za treće mjesto.

Lovćen je igrao otvoreno na Trešnjici, na poluvremenu imao zasluženu prednost koju je osigurao dvostruki strijelac Balša Radović u 42. minutu. Bilo je puno šuteva na gol sa obje strane - Radović i Bondžić opasno su zaprijetili pokušajima sa distance, dok je i Đurišić u 30. minutu posle asistencije Perutovića bio u dobroj šansi... Korać je nekoliko puta zaprijetio Cetinjanima u prvom dijelu, a najbolji njegov pokušaj u finišu poluvremena osujetio je golman Lovćena Perović.

Zeta je u nastavku popravila igru, a veliki dio posla obavili su Goran Burzanović (ne samo zbog dva pogotka), te Zarija Peličić koji je ušao u igru početkom drugog poluvremena. Svi golovi u drugom dijelu pali su za samo 15-ak minuta. Serija je počela u 51. minutu - Božović je ubacio loptu u gostujući šesnaesterac, a Burzanović iz drugog pokušaja matirao Perovića. Lovćen je ekspresno uzvratio - Mirković, koji je bio asistent i kod prvog pogotka, idealno je poslužio Radovića, a ovaj prevario istrčalog Ivanovića i drugi put pogodio mrežu. Zeta je imala sreće prilikom drugog izjednačenja u 60. minutu, jer je Burzanović natrčao na Novovićevu loptu i iznenadio gostujućeg golmana. Nakon samo pet minuta rezervista Orlandić je snažnim šutem sa sedam-osam metara donio trijumf domaćinu koji je imao brojčanu prednost u posljednjih 20-ak minuta (Ćetković je zaradio drugu javnu opomenu u 71. minutu).

- Znali smo da će biti teško protiv Lovćena, jer mjesto na kom se Cetinjani nalaze na tabeli nije odraz njihovog kvaliteta. Prvo poluvrijeme bilo je slabo, jedno od najslabijih od kada sam u Zeti. Zadovoljan sam ne toliko igrom koliko rezultatom, ostali smo u trci za treće mjesto. Čeka nas meč sa Mogrenom u Budvi koji će možda odlučiti kome će pripasti treće mjesto. Idemo na pobjedu, na strani igramo dobro - rekao je Rade Vešović, trener Zete.

Cetinjanima predstoji grčevita bitka za opstanak...

- Veliko razočaranje, vidjeli ste kako smo počeli meč. Primili smo drugi i treći gol nakon sopstvenih grešaka, a mislim da smo zaslužili makar bod. Biće teško do kraja. Faliće nam Ćetković, ali nadam se da ćemo savladati Berane u narednom kolu - kazao je Vuk Martinović, lijevi bek Lovćena.

ZETA - LOVĆEN 3:2

Golubovci - Stadion Trešnjica. Gledalaca: 300. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Đuranović (Podgorica), Miloš Asović (Berane). Strijelci: Burzanović u 51. i 60. i Orlandić u 65. minutu za Zetu, a Radović u 42. i 54. minutu za Lovćen. Žuti kartoni: Ćetković, Bondžić, Petrović (Lovćen). Crveni karton: Ćetković (Lovćen).

Zeta: Ivanović 6, M. M. Radulović 6, Kaluđerović 6,5, M. B. Radulović 6,5, Novović 6,5, Zlatičanin 6,5, Burzanović 7,5, Božović 6,5 (Peličić 7), Došljak 6 (Orlandić 7), Knežević 6,5 (Đuretić), Korać 6,5.

Lovćen: Perović 6, Mirković 7, Lakić 6, Ćetković 5,5, Martinović 6, Sekulić 6,5, Bondžić 6, Radović 7,5, Bogdanović 6 (Turković), Đurišić 6,5 (Petrović), Perutović 6,5 (Pejaković).

Bonus video: