Rudar odolio i ostao u trci

Rudar je pobjedom održao korak u borbi za titulu, zahvaljujući sjajnom potezu Ivice Jovanovića i realizaciji Igora Ivanovića, ali i fenomalnim odbranama golmana Milana Mijatovića.
0 komentar(a)
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 29.04.2012. 09:52h

Iako je Rudar patio na Starom aerodromu a izabranici Dragana Radojičića bili prinuđeni na odbranu tokom drugih 45 minuta, Mladost nije uspjela da nadoknadi propušteno iz prvog poluvremena.

Rudar je pobjedom održao korak u borbi za titulu, zahvaljujući sjajnom potezu Ivice Jovanovića i realizaciji Igora Ivanovića, ali i fenomalnim odbranama golmana Milana Mijatovića.

Duel na Starom aerodromu je počeo oprezno, Rudar je više držao loptu a Mladost je krenula sa neuobičajeno defanzivnom formacijom. Sve je to djelovalo dobro po izabranike Miodraga Vukotića sve do 34. minuta, kada je Ivica Jovanović sjajno rolajući loptu uspio da poremeti odbrambenu liniju domaćina, proturio je loptu Brnoviću koji je nesebično pronašao Ivanovića na drugoj stativi i golman Marčelja je bio nemoćan. Imali su “rudari” prije tog pogotka još šansu preko Brnovića u 10. minutu, ali se istakao Marčelja. Mladost se u tom dijelu opredijelila za kontru, ali je u nekoliko navrata nedostajao precizan završni pas, a i Rotković se spetljao u izglednoj poziciji.

Nastavak je bio sasvim druga priča...

- Ipak je ovo naš maksimum, ali poraz nije došao samo zbog kvaliteta Rudara, već i propuštenih šansi. Naročito u drugom poluvremenu nijesmo realizovali više izglednih situacija. U prvom je bilo drugačije, željeli smo da pojačanom odbranom zaustavimo sjajne bočne igrače Rudara. Uspjeli smo u tome, ali je Ivica Jovanović predugo držao loptu, izvukao je našu odbranu i taj kiks nas je koštao poraza. Naravno, uz propuštene šanse u drugom poluvremenu - rekao je pomoćni trener Mladosti, Vladan Tomić.

I zaista, samo što je počelo drugo poluvrijeme rezervisti Savićević i Eber su izigrali odbranu Ruidara, ali je šut Ekvadorca završio preko prečke. U nekoliko navrata Mladosti je nedostajao precizniji završni pas, a u 60. minutu je ofsajd Merdovića pokvario najljepšu akciju na utakmici. Kombinovali su Eber, Raičević a Savićevićev povratni pas Mijušković je završio udarcem. Loptu je kratko uspio da odbije Mijatović a Merdović je zakucao u mrežu.

Ofsajda, međutim, nije bilo tri minuta kasnije, ali je zicer Ebera Mijatović u maniru rukometnog golmana uspio da odbrani. Desetak mnuta kasnije Mijušković je proturio loptu Eberu, koji je zaobišao Mijatovića, ali je Alić spriječio pogodak. Uzalud je trener Rudara Dragan Radojičić pozivao svoje igrače da se probude, Mladost je jednostavno vladala terenom, a Mijatović je uspio da zaustavi još dva pokušaja Merdovića. Kod drugog, nakon slobodnog udarca, odbijenu loptu pokušao je da prikuca mladi štoper Filip Mitrović, ali je Mijatović bio za malo brži.

U samom finišu Rudar je propustio nekoliko stopostotnih šansi. Prvo je Marčelja odbranio zicer Brnoviću nakon proigravanja Vlahovića, a potom je Nerić šutirao preko gola.

Utakmicu je obilježio i sudijski tajm-aut sredinom prvog poluvremena, u kojem su se fudbaleri hladili vodom.

- Moram da odam priznanje igračima na prikazanom u ovim paklenim uslovima. Tu mislim na sparinu i svi igrači su dali sve od sebe i odigrali dobru utakmicu. Mi smo počeli kako smo se i dogovorili, strpljivo gradili igru i čekali šansu. Pogodili smo i onda stali. Povukli smo se a nisam to tražio, želio sam da nastavimo u istom ritmu, ali nam je Mladost “uzela” loptu. Imali su i nekoliko situacija, naročito je dobru imao Eber. No, sve je dobro prošlo po nas, a ja čestitam struci Mladosti na dobrom radu, što se vidjelo u igri njihove ekipe. Nama je bilo teško i zbog utakmice Kupa u srijedu, u kojoj smo po jako teškom terenu doživjeli i tri isključenja. Sve je to bilo jako teško i vidio se umor kod mojih igrača - zaključio je trener Rudara, Dragan Radojičić.

MLADOST - RUDAR 0:1

Podgorica - Stadion Mladosti na Starom aerodromu. Gledalaca: 650. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Srđan Korać (Bar), Željko Pavićević (Podgorica). Strijelac: Ivanović u 34. minutu. Žuti kartoni: Živković, N. Dževerdanović, Martinović, Raičević, Eber (Mladost).

Mladost: Marčelja 7,5, Tomić 6, Živković 6, Mitrović 7, N. Dževerdanović 6, M. Dževerdanović 5,5 (Savićević 7), Martinović 7, Mijušković 7 (Rašović), Raičević 6,5, Rotković 5 (Eber 6), Merdović 7.

Rudar: Mijatović 8, Adžić 6, Alić 6,5 (Radusinović), M. Jovanović 6,5, Igumanović 6,5 (Kaluđerović), Brnović 7, Vlahović 7,5, Nestorović 6, Ivanović 7, Stojanović 6 (Nerić), I. Jovanović 7,5.

Bonus video: