Rudar na Starom Aerodromu: Još jedan kiks bio bi koban

"Rudar uvijek mora da ide na pobjedu, bez obzira gdje se i protiv koga utakmica igra", kaže trener pljevaljskog prvoligaša, Dragan Radojičić.
0 komentar(a)
Fudbaleri Rudara, Foto: Vesko Belojević
Fudbaleri Rudara, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 28.04.2012. 09:16h

Nakon uspješno odrađenog posla u polufinalu Kupa u Petrovcu, a potom i neuspješnog „kopanja“ po arhivi u pokušaju da se pronađe podatak kada su Pljevljaci na jednoj utakmici zaradili tri crvena kartona, misli su vrlo brzo vraćene na prvenstvene obaveze.

S razlogom, jer na Starom aerodromu treba ostvariti novi trijumf i zadržati korak sa liderom. Konstataciju da je Mladost, skoro pa stara mušterija (u 11 međusobnih utakmica, sedam trijumfa Rudara), niko u klubu ne želi ni da pomene, pošto je svima jasno da je riječ o ekipi koja je kvalitetna, koja zna da bude vrlo neugodna i da neprijatno iznenadi, ako joj se ne posveti maksimalna pažnja.

Stoga i ne čudi što su „rudari“ koncentraciju usmjerili samo na osvajanje tri boda. Zadatak se, jednostavno, mora uraditi bez greške.

"U tome nas ne smije spriječiti ni umor od meča i teškog terena u Petrovcu. Rudar uvijek mora da ide na pobjedu, bez obzira gdje se i protiv koga utakmica igra. Olakšavajuća okolnost za nas je i što u Podgoricu idemo prilično rasterećeni nakon plasmana u finale Kupa. To breme smo, dakle, skunuli sa leđa i sada, sve do 23. maja, mislimo samo na prvenstvo i kako da Budućnost zadržimo makar na trenutnom rastojanju, ako već ne bude prilike da bodovni zaostatak smanjimo do pretposljednjeg kola i našeg duela pod Goricom. Vjerujem da ćemo biti efikasniji nego u Beranama i nedavno u Tuzima. Sa ta dva remija bez golova smo ispunili sve proljećne bonuse i potrošili prava na grešku", kaže trener pljevaljskog prvoligaša, Dragan Radojičić.

Iako nisu slavili u pet posljednjih utakmica, a izgubili su i tri prethodna međusobna susreta sa Rudarom, u Mladosti nema panike. Svjesni su u klubu da su ove sezone najbolje partije pružali baš protiv favorita.

"Najvažniji je podatak da su konačno svi fudbaleri spremni, nemamo suspendovanih i povrijeđenih igrača, ako ne računamo kapitena Šofranca, koji je van stroja od prvog proljećnjeg kola. I maksimalno smo se spremili, pa očekujem da će borbenošću i zalaganjem moji igrači uspjeti da pariraju Rudaru. I vrijeme je konačno lijepo, nema kiše i vjetra, a teren je savršeno pripremljen pa se na Starom aerodromu očekuje pravi praznik fudbala. Jedini problem nam je novac, tačnije nedostatak novca, ali to neće uticati na moje igrače", mišljenja je trener Mladosti Miodrag Vukotić.

Mladost je u finansijskoj krizi, igrači nijesu primili plate, da li ste sigurni da se to neće odraziti na njihov pristup utakmici?

"Sigurno, neće! A i kako bi kad nam dolazi jedna od dvije najbolje ekipe u zemlji, koja zajedno igra već nekoliko godina. Rudar, možda, igra i najljepši fudbal kod nas, a svakom igraču je poseban motiv da se dokaže protiv najboljih", zaključio je Vukotić.

Mladost - Rudar

Podgorica - Stadion Mladosti na Starom aerodromu. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Srđan Korać (Bar), Željko Pavićević (Podgorica). Početak u 16,30 sati.

Mladost (4-2-3-1): Marčelja - Tomić, Mitrović, N. Dževerdanović, Živković - Popović, Mijušković - Martinović, Savićević, Merdović - Eber.

Rudar (4-3-2-1): Mijatović - M. Jovanović, Nestorović, Alić (Radusinović), Adžić - Brnović, Vlahović, Igumanović - I. Jovanović, Ivanović - Stojanović (Nerić).

Bonus video: