Berane i Sutjeska biju bitku za opstanak

"Treba da budemo pametni i koncentrisani, da otvorenom igrom pokušamo da dođemo do željenog rezultata", rekao je trener Beranaca Slobodan Đukić.
74 pregleda 0 komentar(a)
Slobodan Đukić, Foto: Savo Prelević
Slobodan Đukić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.04.2012. 10:29h

Beranci su u drugom dijelu sezone već dobili nekoliko važnih mečeva protiv direktnih rivala u borbi za opstanak - slavili su protiv Lovćena, Bokelja (u prošlom kolu) kao i protiv današnjeg rivala Sutjeske u Nikšiću.

Ukoliko četa Slobodana Đukića sada savlada Nikšićane pred svojim navijačima, opstanak će biti bliži. Domaćin ima dosta problema oko sastava...

"Imamo povrijeđene Zejnilovića, Selimovića i Cimbaljevića, dok Lutovac ne može da nastupi zbog parnih kartona. Mlađi igrači treba da pokažu šta znaju. Sutjeska ima kvalitetne fudbalere kakvi su Baćo Nikolić, Šušnjar, Marković. Dobili smo ih na njihovom terenu ali moglo je da bude i drugačije. Treba da budemo pametni i koncentrisani, da otvorenom igrom pokušamo da dođemo do željenog rezultata. Igrači su svjesni svega, maksimalno su koncentrisani, ponašaju se kao pravi profesionalci. Čeka nas velika borba do kraja, do posljednjeg kola se neće ništa znati", rekao je trener Beranaca Đukić.

Sudbina Sutjeske mogla bi biti odlučena i u današnjem meču. U slučaju poraza nikšićki prvoligaš morao bi kroz baraž mečeve da traži put za opstanak u ligi (ali i drhtati od posrnulog Bokelja), dok bi u slučaju trijumfa izabranici Saše Petrovića stekli izgledne prilike da do okončanja šestog šampionata stignu direktnog konkurenta.

"Nemamo izbora uoči meča sa Berancima. Jednostavno, moramo da dobijemo utakmicu ako želimo da izbjegnemo doigravanje za opstanak. Svakako da je za domaćina današnji meč prekretnica, jer bi trijumfom uplovio u mirnu luku. Međutim, vrijeme je da odreagujemo i da dokažemo da zaslužujemo više od trenutne pozicije. Oba rivala igraće pod imperativom moranja. Ipak, u toj situaciji očekujem da se bolje snađemo, jer smatram da smo kvalitetniji tim", kazao je Boris Lakićević, golman Nikšićana.

Zbog povrede u timu Sutjeske neće biti Stijepovića i suspendovanog Markovića.

Berane - Sutjeska

Berane - Gradski stadion. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Nikola Razić (Podgorica), Dejan Pajović (Cetinje). Početak u 16.30 časova.

Berane (4-2-3-1): Aković - Rugovac, Novović, Vučinić, Vučetić - Šćekić, Bojović - Tomović, Radović, Rajković - Lalević.

Sutjeska (4-2-3-1): Lakićević – Žižić, Zogović, Đurović, Krivokapić - J. Nikolić, Stefanović – B. Nikolić, Karadžić, Perošević – Šušnjar.

Bonus video: