Pobjeda i oproštaj kadeta

"Jako dobre provjere su iza nas a iz poraza od Hrvatske i Meksika možemo mnogo toga da naučimo", istakao selektor Boris Ljutica
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.04.2012. 18:16h

Nakon poraza od Hrvatske i Meksika, kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je Finsku u trećem kolu turnira "Nereo Roko“.

Naša selekcija završila je takmičenje kao trećeplasirana selekcija u grupi A, iza Hrvatske i Meksika koji su se plasirali u polufinale.

Utakmica je odlučena u 10. minutu, kada se Šebek nakon prodora po desnoj strani oslobodio čuvara a zatim efektno pogodio dalji ugao protivničkog gola.

Finska je bila ravnopravan rival samo početkom drugog poluvremena - Skandinavci su u nastavku imali terensku inicijativu ali nisu uspjeli ozbiljnije da ugroze gol crnogorske selekcije.

"Ovo je bilo prvo međunarodno turnirsko takmičenje u karijerama ovih momaka, i to sa kvalitetnim protivnicima. Jako dobre provjere su iza nas a iz poraza od Hrvatske i Meksika možemo mnogo toga da naučimo. Pobjeda protiv Finske je potpuno zaslužena jer smo bili organizovani, sa pravom idejom što je i rezultiralo odličnom situacijom u desetom minutu i još boljim pogotkom Šebeka. Čeka nas dosta rada sa ovom generacijom za koju treba imati strpljenja i u koju treba vjerovati", rekao je Boris Ljutica, selektor Crne Gore.

Crna Gora – Finska 1:0 (1:0)

Hermagor – Gradski stadion. Gledalaca: 200. Sudija: Sinani Gunthes (Austrija). Strijelac: Šebek u 10. minutu. Žuti karton: Grivić (Crna Gora).

Crna Gora: Stijepović, Grivić, A. Vukčević, Nilović, Banović, Vilotijević (Rudović), Cmiljanić (Kukuličić), Šebek, Morović, Milošević (Đokaj), Radišević (Đ. Vukčević).

Finska: Mujunen, Friberg, A. Ojanpera, Galibert, Konktmen (Kempainen), Ljouni, Kose, Raisenen, Lasas, Fistron (Pietola), Jasekeinen (R. Ojanpera).

Bonus video: