Istorija je ispisana, ali za Čelik prave stvari tek počinju

"Najvažnije je da nas zaobiđu povrede, a poseban motiv za Rudar nije nam potreban. Nemamo šta da izgubimo i to je naša šansa", kazao je Boris Bulajić, vezista Čelika
74 pregleda 0 komentar(a)
Čelik jedinstvo, Foto: Luka Zeković
Čelik jedinstvo, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.04.2012. 10:35h

Plasman fudbalera Čelika u finale Kupa Crne Gore mnogi smatraju iznenađenjem, jer je prvi put jedan drugoligaš obezbjedio zlatno finale.

I zaista sa te strane iznenađenje je napravljeno, ali s druge strane, ne treba zanemariti činjenicu da “metalurzi” u svojim redovima imaju kvalitetnije igrače nego većina prvoligaških ekipa.

A sve je počelo početkom ljeta prošle godine kada su angažovana prva pojačanja - Banović, Bojić, Zorić, Adrović, Bulajić, Brnović i ostali… A svjesni činjenice da je finale Kupa nadohvat ruke, u zimskom prelaznom roku stigli su i Kasapi, Vukelja, Ivanović, Agović, Nikolić, Dubljević, Radović i Jovović i već tada je bilo jasno da za crnogorske prilike imaju tim za velike domete.

"Napravili smo veliki uspjeh. Nije mala stvar izboriti plasman u finale nacionalnog Kupa. Put nije bio nimalo lak. Ako se vratimo unazad, sjetićemo se da smo izbacili dvije prvoligaške ekipe – Lovćen i Bokelj. Nadu da ćemo izboriti finale nismo gubili ni nakon poraza u Bijelom Polju. Jednostavno, kvalitet je na našoj strani i to smo dokazali. U pravom trenutku postigli smo prvi gol, a do odlaska na odmor mogli smo da uvećamo vođstvo. Međutim, nakon poluvremena odreagovali smo na pravi način i jasno stavili do znanja protivniku da nema čemu da se nada. Moram da naglasim da veliku zahvalnost dugujemo publici, jer je bila naš dvanaesti igrač. Očekujem da ćemo u periodu koji je pred nama, prirediti nove radosti našim simpatizerima", kazao je Boris Bulajić, vezista Čelika.

Nikšićki drugoligaš će od naredne sezone gotovo sigurno igrati u prvoligaškom društvu. Ipak, u gradu pod Trebjesom o tome sada niko ne razmišlja. Sve misli usredsređene su ka 23. maju i meču sa Rudarom.

"Čelik će od naredne sezone igrati u eliti i to nam je bio glavni cilj. Dobro je da imamo značajnu prednost u odnosu na drugoplasiranu ekipu, pa formu možemo da tempiramo za meč sa Rudarom. Naš protivnik u finalu je apsolutni favorit. Ipak, Kup je specifično takmičenje u kojem ne pobjeđuje uvijek bolji tim. U ovom trenutku ne razmišljamo o Evropi, jer mnoge kockice treba da se slože. Najvažnije je da nas zaobiđu povrede, a poseban motiv za Rudar nije nam potreban. Nemamo šta da izgubimo i to je naša šansa", zaključio je Bulajić.

Bonus video: