Besparica u Mladosti: Nema para ni za službena lica

"Nismo u štrajku, već nemamo sredstva za troškove organizacije utakmica", rekao je Miodrag Vukićević, generalni sekretar Mladosti.
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.04.2012. 11:15h

Besparica koja trese crnogorski klupski fudbal ozbiljno drma i Mladost - u podgoričkom klubu stanje je alarmantno, takvo da je pod znakom pitanja i odigravanje predstojećeg (subotnjeg) prvenstvenog okršaja protiv Rudara na Starom aerodromu.

Problem se, međutim, ne odnosi samo na seniorski tim...

"Dovedeno je u pitanje odigravanje utakmica svih selekcija Mladosti. Uz seniorski tim, u takmičarskom pogonu u mlađim kategorijama imamo omladince, kadete, kao i dvije pionirske ekipe. U posljednjih nekoliko kola snalazili smo se na razne načine da obezbijedimo sredstva za isplatu službenih lica i ostale troškove koje snosi klub-domaćin. Čelni ljudi našeg kluba, v. d. predsjednika Momčilo Vujošević i predsjednik skupštine Dušan Perović imaju obećanja da će Mladost dobiti neophodna finansijska sredstva, ali se ništa nije promijenilo. A troškovi organizacije utakmice za sve selekcije iznose između četiri i pet hiljada eura na mjesečnom nivou", rekao je Miodrag Vukićević, generalni sekretar Mladosti.

S obzirom na to da je doveden u pitanje nastavak takmičenja, finansijski problemi kluba u potpunosti su isplivali na površinu, ušli u najtežu fazu... Veliki problemi, međutim, postoje od ranije.

"Igračima se duguju tri plate, a radnoj zajednici i stručnom štabu pet zaostalih zarada. Trener Miodrag Vukotić i njegov stručni štab, sportski direktor Veselin Šipčić i ja nagovarali smo igrače da bez obzira na sve probleme završe sezonu. Ovo je, međutim, drugačiji problem, nismo u štrajku, već nemamo sredstva za troškove organizacije utakmica", zaključio je Vukićević.

Bonus video: