Ronaldo kao Mesi, Murinjo kao Gvardiola: Bajern u finalu!

Bajern slavio boljim izvođenjem penala (3:1) i obezbijedio finale koje će 19. maja igrati protiv Čelzija na svojoj "Alijanc areni"
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2012. 21:52h

Kristijano Ronaldo je pucao penal kao Leo Mesi, Žoze Murinjo vodio tim kao Pep Gvardoila, a Bajern “pomirio” Real i Barselonu!

U finalu Lige šampiona, 19. maja u Minhenu, Bavarci će dočekati Čelzi - ravno na svojoj “Alijanc areni”. Prvi put od 1984. godine i sudara Rome i Liverpula u Rimu, a tek četvrti put u istoriji fudbala, jedan tim igraće finale na svom stadionu.

Penal-lutrija

Nebo iznad pokrajine Bavarska osvijetlo je vatromet, a Njemci vijesti iz Madrida dočekali kao poslasticu:

“Jaaaaaaaa”, razvukao je “Bild” nakon meča na naslovnoj strani.

To je epilog 120-minutne drame okončane tek u penal-lutriji, ali i polufinala koje iza sebe nije ostavilo upitnike, za razliku od sudara Barselone i Čelzija noć ranije.

Jer, Bajern je tokom 210 minuta okršaja sa madridskim gigantom igrao bolji fudbal. Riberi, Roben i društvo bili su razigraniji i kreativniji od Ozila, Ronalda i Benzeme, pa je plasman Bavaraca u finale sasvim zaslužen, iako je došao srećno, tek u penalima...

Real je tokom 90 minuta nadoknadio minus od 2:1 iz Minhena, ali je igrao bolji fudbal samo u prvih 20 minuta. Ronaldo je tada realizovao jedanaesterac iz igre, za razliku od drugog, u penal seriji, a potom rutinski sproveo loptu u gol koju mu je kao na tacni dodao Ozil.

Već u 17. minutu “kraljevski klub” je vodio 2:0, imao rezultat za finale, a Bajern bio u konopcima. Ipak, ne zadugo...

Momci Jupa Hajnkesa počeli su da igraju fudbal, pa je Real ubrzo zadesila sudbina Barselone prethodne noći - iz totalnog delirijuma i komforne sitacije na terenu stigao je gol protivnika koji je promijenio sitaciju.

Gomez je završio na travi nakon centaršuta Riberija, a sudija Kasai opet pokazao na bijelu tačku, ovoga puta za Bajern. Roben je pogodio i vratio stvari na početak.

Do kraja meča više su se pitali Bavarci, a Žoze Murinjo odlučio, ili je možda bio natjeran, da prepusti protivniku da se pita u njegovoj kući. Ipak, promjene rezultata nije bilo, a od 60. minuta kao da su oba tima čekala penale.

"Ovo je poraz koji boli. Bila je izjednačena utakmica, na kraju nismo imali sreće. Nemamo za čim žalimo, gorčina ostaje, ali moramo da idemo dalje", rekao je Iker Kasiljas, golman Reala

Heroj Nojer

Junak Bavaraca je Manuel Nojer, koji je uhvatio “žive lopte” Ronaldu i Kaki u prve dvije serije penala. Potom je ne scenu stupio Kasiljas, odbranivši penale Krosu i Lamu.

Stvari su tako u četvroj serije gotovo bile vraćene na početak kada je Serhio Ramos ispucao loptu preko gola, a Švajnštajger u petoj donio Bavarcima finale.

“Crna beštija”, bio je naslov “Marke”.

Žoze Murinjo je penal-dramu dočekao na koljenima, a onda četvrti put u karijeri izgubio polufinale Lige šampiona. Radovao se Jup Hajnkes, prvak Evrope sa Realom 1998.

Real Madrid - Bajern penali 1:3 - 2:1 (prvi meč 1:2)

Madrid - Stadion “Santjago Bernabeu”. Sudija: Viktor Kasai (Turska). Strijelci: Ronaldo u 6. iz penala i 14. minutu za Real, Roben u 27. minutu iz penala za Bajern. Strijelci iz penala: Ćavi Alonso za Real, Alaba, Gomez i Švajnštajger za Bajern. Žuti kartoni: Pepe, Arbeloa, Granero (Real), Alaba, Roben (Bajern).

Real Madrid: Kasiljas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Marselo - Kedira, Alonso - Di Marija (Kaka), Ozil (Granero), Ronaldo - Benzema (Iguain).

Bajern: Nojer - Lam, Boateng, Badštuber, Alaba - Švajnštajger, Luis Gustavo - Roben, Kros, Riberi (Miler) - Gomez.

Galerija

Bonus video: