Rudar sa tri crvena kartona u finale Kupa

"Imali smo sigurno vođstvo i već ovjeren prolaz za finalni meč, a dozvolili smo sebi luksuz da nam trojica igrača budu isključena", istakao je trener Rudara Radojičić.
80 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Rudara, Foto: Vesko Belojević
Fudbaleri Rudara, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 25.04.2012. 20:49h

Rudar će i četvrti put od obnove nezavisnosti jurišati na najmiliji trofej - trofej osvajača Kupa, a treći put zaredom!

Ono što je svoju potporu dobilo u prvom meču u Pljevljima juče je na teškom i raskvašenom terenu u Petrovcu u potpunosti je dobilo i svoje pokriće. U meču u kojem je viđen po jedan gol na obje strane, i poptuno atipično, čak tri crvena kartona za goste, izabranici Dragana Radojičića postigli su svoj gol na vrijeme, pa ni nevjerovatna završnica meča, u kojoj su Igumanović, Nestorović i Bakoč dobili crvene kartone, nije usporila njihov put ka Podgorici, gdje će se 23. maja obračunati sa Čelikom.

"Zadovoljan sam što smo se plasirali u veliko finale, ali nisam zadovoljan nekim drugim stvarima. Imali smo sigurno vođstvo i već ovjeren prolaz za finalni meč, a dozvolili smo sebi luksuz da nam trojica igrača budu isključena. Šta je tu je, za finale ćemo se pripremiti na najbolji mogući način i sa snagama koje ćemo imati na raspolaganju", istakao je trener Rudara Radojičić.

Pvo uzbuđenje viđeno je 18. minuta. Dragićević je pao u šesnaestercu gostiju, za glavnog arbitra Markovića nije bilo elemenata za penal. Rudar je prvi put pokušao sa distance preko Nerića, a onda su svega u jednom minutu viđena dva uzbuđenja koja su, na kraju će se ispostaviti, riješila pitanje finalista kupa. Prvo je najbolji strijelac Petrovca Jovanović iz izgledne pozicije glavom pogodio sigurnog Mijatovića, da bi u kontranapadu nakon greške štopera Grbovića, iskusno i rutinski, ali i surovo po domaće fudbalere, Blažo Igumanović pogodio mrežu. Već tada bilo je jasno da će fudbaleri Rudara 23. maja u Podgorici braniti trofej.

"Smatram da nismo bili ništa lošiji rival od Rudara, čak naprotiv, imali smo periode dobre igre, promašili penal, ali i primili pogodak nakon velike greške defanzivne linije. Ostaje žal, ali i utisak da smo svoju šansu prokockali u prvom meču u Pljevljima", rekao je pomoćni terener Petrovca Rudolf Marčić.

Nastavak je donio jedan pogodak, jedan promašeni jedanaesterac i čak tri crvena kartona. U 58. minutu Nestorović je kao posljednji igrač odbrane srušio Živkovića, za glavnog arbitra Markovića nije bilo dileme, pokazao mu je siguran put na ranije tuširanje.

U 89. minutu domaći su do tog trenutka prokockali i najbolju šansu za izjednačenje. Nakon udarca rezerviste Muhovića rukom je u šesnaestercu igrao Igumanović, Marković je strijelcu jedinog gola za goste pokazao drugi žuti karton, odnosno crveni i pokazao na bijelu tačku. Muhović je preuzeo odgovornost, ali je Mijatović i udarac sa penala uspio da zaustavi. U drugom minutu sudijske nadoknade rezervista Rudara Bakoč je nakon starta zaradio žuti karton, potom i prigovorio za crveni, ukupno treći na meču. Uslijedio je korner, odlična reakcija defanzivca Petrovca Čarapića i utješni gol za domaćina.

Petrovac - Rudar 1:1 (prvi meč 0:2)

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Gledalaca: 200. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje), Miladin Đukić (Cetinje). Strijelci: Igumanović u 35. minutu za Rudar, Čarapić u 90+3. minutu za Petrovac. Žuti kartoni: Mikijelj, Dragićević, (Petrovac), Igumanović, Vlahović, Bakoč (Rudar). Crveni kartoni: Nestorović u 58, Igumanović u 89. i Bakoč u 90+1. minutu (Rudar).

Petrovac: Popović 6, Miloš Radulović 6, Mikijelj 6 (Čarapić 6,5), Mrvaljević 6,5, Grbović 6, Šofranac 6, Golubović 6, Dragićević 6 (Vujačić 6), Marko Radulović 6,5, Jovanović 6 (Muhović), Živković 6.

Rudar: Mijatović 6,5, Alić 6, Nestorović 6, Adžić 6,5, Igumanović 7, N. Jovanović 6, Brnović 6, Vlahović 6,5 (Rustemović), Nerić 6, I. Jovanović 6 (Bakoč), Kaluđerović 6,5 (Popović).

Bonus video: