Vuksanović: Policija je samo suzbijala nerede

"Kada smo prilazili SC 'Morača' neka grupica momaka nas je kamenovala. Neko je slomio staklo", kazao je Darko Banović
63 pregleda 0 komentar(a)
navijači Sutjeske, Foto: Savo Prelević
navijači Sutjeske, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.04.2012. 18:10h

Dvadesetak povrijeđenih navijača koji su povrijeđeni u incidentu na utakmici Budućnost-Sutjeska očekivalo je podršku policije, ali je Božidar Vuksanović kazao da policija nije učinili ništa do sad neuobičajno.

"Policija nije bila navijač već je suzbijala nerede u funkciji javnog reda i mira. Ukoliko budu postojala prekoračenja ovlašćenja to će biti predmet našeg razmatranja", kazao je v.d. Uprave policije.

"Kada smo prilazili SC 'Morača' neka grupica momaka nas je kamenovala. Neko je slomio staklo", kazao je Darko Banović, navijač Sutjeske.

Navijači tvrde da su tragovi krvi u autobusu posljedica napada policije na njih.

"Kad sam krenuo da uđem u autobus, oni su izvadili pendrek i počeli da nas udaraju s leđa. Nas dvojica koji smo ležali u bolnici imamo iste povrede", ispričao je za televiziju Vijesti Milan Tepavčević i dodao da su iz "organi reda" udarcima gurali u autobus kako bi ih odvratili od gledanja utakmice.

Ogorčeni na postupke Varvara i policije, iz KK "Sutjeska" su najavili da će insistirati na utvrđivanju odgovornosti.

"Mladići i djevojke su preživjeli torturu policije i obratićemo se v.d. Uprave policije Božidaru Vuksanoviću da ispita slučaj", kazao je Darko Pajović, predsjednik kluba.

KK "Sutjeska" zahtjeva da se otkriju počinioci i da se utvrdi zašto su njihovi navijači do jutra zadržani u policiji.

Bonus video: