Minimalne pobjede Juventusa i Milana, 14. gol Jovetića

Fiorentina savladala Romu na "Olimpiku" sa 2:1 i osvojila ključne bodove spasa. Pobjeda Intera u Udinama, poraz Lacija
0 komentar(a)
Jovetić, Foto: Beta/AP
Jovetić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.04.2012. 18:34h

Stanje na vrhu Serija A ostalo je isto nakon dramatičnih pobjeda Juventusa i Milana u mečevima sa ekipama iz donjeg dijela tabele.

Juventus je u Ćezeni slavio sa 1:0 golom Marka Borijela u 80. minutu. Bio je to prvi pogodak nekadašnjeg napadača Milana i Rome u dresu "stare dame", možda vrijedan i titule. Mirku Vučiniću se piše asistencija, jer je odigrao povratnu loptu glavom prije nego što je Borijelo drop-kik udarcem poslao u mrežu.

Juve je još na samo početku propustio priliku da olakša meč, ali je Pirlo pogodio stativu iz penala.

Istovremeno, Milan je zadržao tri boda zaostatka za Juventusom pobjedom nad Đenovom koga je stigla još kasnije - Boateng je u 86. minutu iskoristio asistenciju Ibrahimovića i sačuvao neizvjesnost trke za titulu. Milan se mučio sa "davljenikom", a ko zna šta bi bilo da Boško Janković nije dobio crveni karton u 73. minutu.

Impresivni 14. gol Stevena Jovetića u Seriji A ove sezone pogurao je Fiorentinu ka velikoj pobjedi protiv Rome na "Olimpiku" i vjerovatno ključnih bodova spasa.

Supertalentovani crnogorski napadač, koji je nosio kapitensku traku, pogodio je već u 110. sekundi utakmice, kada je spori centaršut Lazarija glavom sa prve stative efektno pretvorio u vođstvo "viole".

Njegov idol Franćesko Toti vješto je donio izjednačenje Romi u 72. minutu, kada je vrhom kopačke skrenuo šut Gaga. Roma je u finišu požurila po pobjedu, ali je bila surovo kažnjena - Lazari je u drugom minutu sudijske nadoknade ubacio loptu u mrežu koju je odbio golman Ćerći nakon šuta Adema Ljajića. Upravo je Ljajić zamijenio Jovetića u 77. minutu.

Roma je meč završila sa desetoricom, pošto je Osvaldo zbog prigovora dobio drugi žuti karton u trećem minutu sudijske nadoknade.

Ovo je druga uzastopna pobjeda Fiorentine u gostima rezultatom 2:1 i opet je izborena u posljednjim sekundama meča - baš kao protiv Milana na "San Siru" prije 18 dana. Interesantno da je prije toga klub iz renesansnog grada imao samo jedan trijumf na strani u cijeloj sezoni, protiv Novare.

Ekipa Delija Rosija četiri kola prije kraja ne mora da brine o ispadanju, jer je opasna zona udaljena šest bodova, a ispod "ljubičastih" su čak šest timova (tri ekipe ispadaju u Seriju B).

Roma je, s druge strane, propustila priliku da se uključi u borbu za treću poziciju, koja vodi u Ligu šampiona.

Šanse zato nisu propustili Inter i Napoli, koji su usred velikih rezultatskih kriza neočekivano slavili u gostima.

Posebno se to odnosi na Inter, koji je u direktnom "evro-obračunu" pobijedio Udineze na "Friuliju" (3:1). Goleada je bila gotova već do poluvremena - domaćin je poveo golom Danila, a Vesli Snajder (dva gola) i Alvarez preokrenuli rezultat. Kod oba gola Snajdera asistent je bio Dijego Milito.

Trijumf Napolija u Lećeu možda i nije toliko neočekivan, iako se mislilo da će domaći tim pružiti bolji otpor ekipi koja je u posljednjih sedam utakmica savladala samo Novaru. Ekipi Sersea Kozmija presudili su Hamsik i Kavani.

Lacio četiri kola prije kraja i dalje drži treće mjesto, uprkos senzacionalnom porazu od Novare u matine terminu - 2:1.

Borba za titulu ostavljena je za 18 časova - Juventus gostuje Ćezeni, a Milan dočekuje Đenovu.

Rezultati

Ćezena - Juventus 0:1

Borijelo 80

Milan - Đenova 1:0

Boateng 86

Roma - Fiorentina 1:2

Toti 71 - Jovetić 2, Lazari 90+1

Udineze - Inter 1:3

Danilo 6 - Snajder 10, 28, Alvarez 39

Leće - Napoli 0:2

Hamšik 5, Kavani 51

Novara - Lacio 2:1

Dijakite 35 (autogol), Maskara 79 - Kandreva 37

Sijena - Bolonja 1:1

Destro 52 - Dijamanti 69

Palermo - Parma 1:2

Ernandez 6 - Okaka Čuka 55, Biabiani 70

Utorak

Kaljari - Katanija 3:0 (1:0)

Atalanta - Kjevo 1:0 (1:0)

Bonus video: