Atletiko najbliži finalu, Bilbao se nada španskom duelu

Atletiko favorit da zaigra u Bukureštu, dok Bilbao juri gol zaostatka iz Lisabona (2:1)...
0 komentar(a)
Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.04.2012. 13:43h

Pred revanš mečeve polufinala Lige Evrope najveće šanse za plasman u završnicu ima Atletiko Madrid koji je finale igrao i 201. godine kada je osvojio ovo takmičenje.

Dobre izglede za plasman ima i Atletik Bilbao kome je potrebna pobjeda na svom "San Mamesu" da bi anulirao prednost Sportinga koji je u Lisabonu poslije preokreta trijumfovao sa 2:1.

Baskijci prvi put ove sezone u Evropi nisu pobijedili na gostovanju u nokaut fazi, ali je ekipa Marsela Bjelse postigla gol u gostima koji joj garantuje da bi i minimalnim trijumfom kod kuće izborila finale u Bukureštu.

Bilbau bi to bio prvi nastup u završnici nekog evropskog takmičenja poslije 35 godina, pošto su 1977. igrali u finalu Kupa UEFA kada su poraženi od Juventusa.

Sporting je nastupao u finalu 2005, ali je takođe izgubio - bolji je bio moskovski CSKA.

Sporting nikada nije trijumfovao na gostovanju u Bilbaou, a Baskijci su na svom terenu protiv portugalskih ekipa zabilježili šest pobjeda i jedan remi.

Atletiko Madrid putuje u Valensiju nadajući se da bi mogao do drugog finala u tri godine.

Madriđani imaju i dva gola prednosti (4:2), kao i raspoloženog Kolumbijca Radamela Falkaa koji je u karijeri u 27 nastupa u Ligi Evrope postigao isto toliko golova.

Prošle sezone u polufinalu Lige Evrope takmičila su se tri portugalska kluba i jedan španski, a u finalu su se našli Braga i osvajač Porto.

Bonus video: