Avram Grant: Di Mateo je zaslužio da ostane

"U moje vrijeme smo bili u finalu Lige šampiona i igrali smo nevjerovatan fudbal, ali nisam nastavio. Zato, sve je moguće", rekao je Grant...
0 komentar(a)
Avram Grant, Foto: Partizan.rs
Avram Grant, Foto: Partizan.rs
Ažurirano: 25.04.2012. 13:18h

Trener Partizana i čovjek koji je doveo Čelzi do finala Lige šampiona Avram Grant savjetovao je Romanu Abramoviču da ne napravi grešku, već da Robertu di Mateu ponudi ugovor po kojem bi ostao na klupi tima sa "Stemford bridža".

"Međutim, u fudbalu nikada ne znate. U moje vrijeme smo bili u finalu Lige šampiona i igrali smo nevjerovatan fudbal, ali nisam nastavio. Zato, sve je moguće", rekao je Grant, koji je smijenjen nakon poraza u finalu od Mančester junajteda.

Izraelac zbog svega navedenog nije siguran kako razmišlja njegov prijatelj Abramovič.

"Mislim da je Roberto zaslužio da ostane na klupi, ali kada je Roman u pitanju nikada ne znate, jer ponekad zaista razmišlja drugačije od svih. Smijenio je mnoge menadžere iz raznih razloga, ali Di Mateo je podigao ekipu, igraće dva finala i treba da nastavi", kazao je Grant za BBC.

Trener Partizana je preuzeo Čelzi nakon što je otišao Žoze Murinjo, a potom ga je Abramovič zamijenio Luis Felipeom Skolarijem.

Di Mateo je vodio ekipu na 15 utakmica i izgubio je samo jednom (od Mančester sitija).

"Samo pogledajte rezultate, ništa nije slučajno. Stvorio je atmosferu, vratio ekipi odlučnost i kada se pogleda kako smo napredovali onda je jasno da je uradio veliki posao", istakao je Frenk Lampard.

Bonus video: