UEFA mijenja pravila o suspenziji za finalne mečeve

UEFA razmatra mogućnost da se igrači ne suspenduju za finale poslije žutih kartona zarađenih u polufinalnim mečevima klupskih takmičenja...
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2012. 12:33h

Evropska fudbalska federacija (UEFA) saopštila je danas da će uskoro razmatrati mogućnost da se igrači ne suspenduju za finale poslije žutih kartona zarađenih u polufinalnim mečevima klupskih takmičenja.

Pravilo prema kojem igrač koji u polufinalnom meču zaradi treći žuti karton ipak ima pravo da nastupa u finalu prije dvije godine je uvela svjetska fudbalska federacija (FIFA).

Za takvim pravilom najviše žale fudbaleri Čelzija koji su u polufinalnom duelu sa Barselonom u utorak ostali bez tri fudbalera za finale zbog parnih kartona.

Uvođenje novog pravila predložiche Komitet za klupska takmičenja UEFA, a konačnu odluku doneće Izvršni odbor te organizacije na čijem je čelu Mišel Platini.

UEFA je saopštila da će Disciplinski komitet razmatrati i povećanje kazne igraču Čelzija Džonu Teriju koji je isključen na polufinalnom duelu protiv Barselone i takođe che propustiti finale.

Teri će možda morati da preskoči još neki meč, a odluku će donijeti Disciplinski komitet na zasjedanju 24. maja.

Bonus video: